Ventspils pilsētas dome apstiprinājusi saistošos noteikumus „Par dzīvokļa pabalstu bērnam bārenim un bērnam, kurš palicis bez vecāku gādības”, paredzot atbalstu dzīvojamās telpas īres maksas, pārvaldīšanas izdevumu un citu komunālo pakalpojumu apmaksai. 

Saistošie noteikumi nosaka, ka dzīvokļa pabalstu līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai varēs saņemt ikviens pilngadību sasniegušais bārenis vai bērns, kurš palicis bez vecāku gādības un kurš ir uzaudzis bērnu aprūpes iestādē, audžuģimenē vai pie aizbildņa, ja Ventspils pilsētas bāriņtiesa pieņēmusi lēmumu par bērna ārpusģimenes aprūpi.

Dzīvokļa pabalsts izdevumiem par dzīvojamās telpas lietošanu (īres maksa, nepieciešamie izdevumi par obligāti veicamajām pārvaldīšanas darbībām) tiks piešķirts 5% apmērā no maksājuma summas mēnesī, nepārsniedzot dzīvokļa kompensējamo platību. Vienistabas dzīvoklī tā būs dzīvokļa kopējā platība, bet divu un vairāku istabu dzīvoklī, rēķinot 27 m2 uz pirmo personu un 15 m2 uz katru nākamo personu, nepārsniedzot dzīvokļa kopējo platību.

Tāpat arī pabalstu 5 % apmērā no rēķina kopējās summas varēs saņemt komunālo pakalpojumu, elektroenerģijas patēriņa apmaksai, kā arī par sadzīves atkritumu izvešanu.

Pašvaldības piešķirto Dzīvokļa pabalstu nevarēs saņemt, ja bārenis vai bez vecāku gādības palikušais bērns īrē sociālo dzīvokli vai saņem trūcīgām vai maznodrošinātām personām noteiktos pašvaldības atvieglojumus komunālo maksājumu segšanai.

Dzīvokļa pabalsts netiks izmaksāts arī par personām, kuras mitinās vienā mājsaimniecībā ar pabalsta saņēmēju, izņemot gadījumus, ja vienā mājsaimniecībā dzīvo vairāki pilngadību sasniegušie bāreņi vai bez vecāku gādības palikušie bērni.

Saistošie noteikumi „Par dzīvokļa pabalstu bērnam bārenim un bērnam, kurš palicis bez vecāku gādības” stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis”.

Ieinteresētās personas ar saistošajiem noteikumiem varēs iepazīties Ventspils pilsētas Sociālajā dienestā Raiņa ielā 10 un Sociālā dienesta filiālē Talsu ielā 39, kā arī Iedzīvotāju informācijas centrā Tārgales iela 4 (Pārventas bibliotēkas 1.stāvā). Informācija būs pieejama arī interneta vietnē www.ventspils.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: