16. janvārī plkst. 17.30 Ventspils Galvenajā bibliotēkā lekciju ciklā “Pieredzes ceļi” būs tikšanās ar psihologu, sertificētu psihoterapeitu Ansi Jurģi Stabingi. Sarunas tēma “Laime kā prasme”.

Vai laime ir likteņa dāvana? Vai laimīgi varam būt tikai tad, ja mums paveicas?  Vai es varētu būt laimīgs, ja vien… Varbūt laime ir ilga un grūta darba rezultāts?  Un, ja tā – vai laime ir pieejama visiem? Tiešām visiem?

Mūsdienu neirozinātnes pētījumi, kas  balstās gan smadzeņu uzbūves īpatnībās, gan tajā, ko un kā domājam — par laimi, par sevi, par situāciju aizvien vairāk apliecina to, ka laimi ir iespējams apgūt — jo tā ir prasme, iemaņa. Domāšanu var mainīt. Tā ir prasme. Bet apgūstamās iemaņas nav darāmas ar rokām, ārējā pasaulē, bet gan daudz vairāk iekšēji, izvēloties “pareizas” attieksmes — attieksmes, kuras vairo laimi. Tāpat te būtiska ir apzinātība — prasme, kas piemīt katram no mums, bet parasti nav pietiekoši attīstīta. Tomēr tieši tā ir pamata prasme ceļā uz laimi.

Ansis Jurģis Stabingis ir pasniedzējs Rīgas Stradiņa Universitātē un Zigmunda Freida Universitātē (Vīnē), konsultē klientus  psihoterapijāun psiholoģijā, vada dažādus kursusun semināruspar personāla vadības un biznesa psiholoģijas tēmām (motivēšana, lēmumu pieņemšana, laika plānošana, naudas psiholoģija, u.tml.).

Ieeja pasākumā bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: