Saskaņā ar Zvejniecības likumu un 2009. gada 30. novembra MK noteikumiem Nr.1375 Ventspils pilsētas dome katru gadu veic zvejas rīku limitu sadali rūpnieciskajai un pašpatēriņa zvejai Baltijas jūras Ventspils pilsētas piekrastē.

Rūpnieciskā zveja nozīmē to, ka nozvejotās zivis tiek realizētas (pārdotas), savukārt pašpatēriņa zvejniecība nozīmē to, ka nozvejotās zivis netiek realizētas, bet izmantotas paša vajadzībām. Pašpatēriņa zvejnieki katrs vienlaikus drīkst izmantot tikai vienu zvejas rīku.

Saskaņā ar 2009. gada 30. novembra MK noteikumiem Nr.1375, Ventspils pilsētai 2015. gadā ir iedalīti 3 reņģu stāvvadi, 5 lucīšu murdi, 69 zivju tīkli, 30 reņģu tīkli, 1000 zivju āķi, 20 akmeņplekstu tīkli. Zivju murdi, sīkzivju murdi un zivju vadi nav limitēti. Mencu nozvejas limits katru gadu tiek mainīts. 2015. gadam Ventspils pilsētai tas ir noteikts 1863 kg.

Ieinteresētie zvejnieki katru gadu no 1. oktobra līdz 31. decembrim iesniedz iesniegumus Ventspils pilsētas domes Ekonomikas nodaļā. Iesniegumi tiek pieņemti, apkopoti un iesniegti izskatīšanai Ventspils pilsētas domes Komercdarbības licencēšanas komisijai. 2015. gadā tika saņemti 21 iesniegumi par pašpatēriņa zveju un 5 iesniegumi rūpnieciskajai zvejai. Visi interesenti ir saņēmuši prasītos zvejas rīku limitus.

Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, rūpnieciskās zvejas zvejnieki nemainās, savukārt no pašpatēriņa zvejniekiem 60% ir ilggadējie un 40% mainās ik gadu. Tas, ka jau vairākus gadus nemainīgi tiek izņemti visi zvejas rīku limiti, ir pozitīvs rādītājs un nozīmē to, ka zvejnieki Ventspils pilsētā ir aktīvi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: