Sestdien, 1. novembrī, plkst. 18.00 Kultūras centrā, Kaivas vārda dienu svinot, jauktais koris „Kaiva” un Ventspils vīru koris aicina uz „Kinomūzikas koncertu”.

Sestdienas vakars Kultūras centrā klausītājiem sola aizrautīgu atkaltikšanos ar kādreiz tik ļoti iemīļotiem filmu varoņiem un to gaitu aprakstošo mūziku. Vienkopus tiks apdziedāti trīs braši latvju Vella kalpi, kuri ar neizsīkstošu drosmi Aleksandra Leimaņa leģendārajā latviešu kostīmfilmā ar Raimonda Paula dziesmām mutēs aizstāvēja 17. gadsimta Rīgu no poļu un zviedru nevēlamās sabiedrības.

 

Tajā pašā laikā, tik tālajā Francijā, brašulis D’Artanjans un trīs musketieri cīnījās, Maksima Dunajevska šansonus skandējot, galanti vīdamies starp karaļa galma intrigām un cīņām starp franču katoļiem un protestantiem (hugenotiem). Arī šī - režisora Georga Jungvalda Hilkēviča kostīmfilma, kas radīta vairākus gadus pēc latviešu Vella kalpiem, pateicoties savas mūzikas krāšņumam un piedzīvojumu bagātībai, ir iegūlusi kinomīļu sirdīs uz visiem laikiem.

 

Pieminot nule kā aizvadīto kora vārda dienu, Rīgas aizstāvību uzņemsies jauktais koris “Kaiva” diriģentes Gintas Rūses vadībā. Savukārt franču intrigās un likteņu līkločos dosies Ventspils Vīru koris, diriģente Lorija Cinkusa, kopsolī ar Sergeja Somika Džeza trio. Koncerta bērnišķīgo dzirksti ar dažiem fragmentiem no iemīļotām latviešu animācijas filmiņām uzšķils Ventspils Jaunrades bērnu vokālie ansambļi „Ķipari” un „Pipari”, vadītājas Maritas Kohas iedvesmoti.

 

Koncertam patiesu kino mūzikas aizkulišu garšu piedos tā īpašais viesis, daudzu latviešu spēlfilmu mūzikas autors Uģis Prauliņš, kura kontā ir tādi latviešu kases grāvēji kā “Sapņu komanda 1935”, “Rīgas sargi”, “Baiga vasara”, “Rūdolfa mantojums” un vairāku citu filmu skaņu celiņi. Komponists ar savu stāstījumu nedaudz padalīsies pieredzē par filmu mūzikas komponēšanas īpašajām niansēm.

 

Dažādās lomās un ampluā klausītāji varēs dzirdēt krāsainu pašmāju un viesu solistu buķeti – Ivaru Cinkusu, Gintu Rūsi, Jeļenu Novikovu, Solvitu Liepājnieci, Jāni Apsi, Agri Siliņu, Edgaru Zingbergu, Aināru Zīli.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: