Ventspils 1. ģimnāzijas pūtēju orķestris no 4. līdz 12. oktobrim devās koncertceļojumā pa Eiropu, sniedzot koncertus dažādās valstīs.

Pateicoties Comenius skolu sadarbības projektam “Dzīves kultūra”, kuru vadīja 1. ģimnāzijas direktore Pārsla Kopmane, tika nodibināti kontakti ar Alpen Adria ģimnāzijas direktoru Herbert Pewal. Skolotāju kvintets, ko vada minētais skolas direktors, viesojās Ventspils 1. ģimnāzijā un iepazinās ar mūsu valsti un pilsētu 2013. gada oktobrī. Tieši pēc gada šīs skolas kolektīvs uzaicināja ģimnāzijas pūtēju orķestri muzicēt Austrijas pilsētā Volkermarkt.

“Orķestra koncerttūri organizēja skolotāja Sandra Bauere, kura pati muzicē orķestrī, un direktore Pārsla Kopmane. Pirmos iespaidus orķestra dalībnieki jau guva Polijā - Veličkas sāls raktuvēs un Krakovas pilsētas apskatē,” stāsta Ventspils Centra sākumskolas direktore Ilze Kuciņa. Volkermart apvidū brīvā laika aktivitātes bija visdažādākās: brauciens ar pacēlāju un pastaiga kalnā  “Petzen”,  Klagenfurtes apskate,  “Meža piedzīvojuma pasaules “ baudīšana, brauciens ar kuģīti pa ezeru. Visās vietās orķestra dalībniekus uzrunāja un sveica vietējie novadu mēri, kuri kopā ar pārējiem iedzīvotājiem  sajūsminājās par mūsu mūziķu spēli.

Koncerti tika sniegti gan Rātsnamā, gan Alpen Adria ģimnāzijā. Skolēnu koncertprogrammu stundas garumā sagatavoja orķestra diriģents Dainis Brauns un koncertmeistare Maija Lāce. Ļoti sirsnīgi bērni tika uzņemti austriešu ģimenēs. Atpakaļceļā skolēni apmeklēja Venēciju  un Vīni. Šī iespēja 28 audzēkņiem pabūt Polijā, Austrijā, Itālijā ir pierādījums tam, cik mērķtiecīgi skolām ir piedalīties skolu sadarbības projektos un cik nozīmīgi ir darboties ne tikai kopīgās aktivitātēs projektu īstenošanas laikā, bet turpināt draudzību un sadarbību starp skolām, starp pedagogiem un skolēniem arī nākotnē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: