Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Pērk Grinberga māju

Vēsturiskās ēkas Kuldīgas ielā 63, ko ventspilnieki pazīst kā Grinberga māju, mūžā ienācis jauns pavērsiens. Ēku no luterāņu draudzes iecerējis izpirkt mūsu novadā pazīstams mecenāts dakteris Rauls Vēliņš.

Mācās mazākajā novada skolā

Jūrkalnes pamatskola skolēnu skaita ziņā ir viena no mazākajām skolām visā valstī – izglītības iestādē mācās mazāk skolēnu nekā vairumā klašu pilsētas skolās.

2.lpp. Viedoklis: «Nāk jauna lapu kārtība», laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«No nākama gada 1. jūlija darba devējiem vairs nebūs jāparaksta slimības lapas. Plānots arī ieviest elektroniskās darbnespējas lapas – tas nozīmē, ka informācijas apmaiņa starp ārstiem un valsts iestādēm notiks e-veselības sistēmas ietvaros un slimības lapas papīra formā vairs nebūs nepieciešamas.»

3.lpp.

Graustiem piemēro paaugstinātu nodokli

Pilsētas pašvaldība uzstājīgi cenšas ietekmēt to nekustamā īpašuma īpašniekus, kuri par tiem pienācīgi nerūpējas. Aptuveni pussimtam tādu objektu piemēros paaugstinātu 3% nekustamā īpašuma nodokļa likmi.

Notver auto numuru zagļus

Ventspils pašvaldības policijai kārtējais ķēriens – šoreiz ar Pārventā zagtiem automašīnu numuriem noķerti vieszagļi no Rīgas puses.

Cunska lietā sūdzas prokuroram

Ātro palīdzību nesagaidījušā Edvīna Cunska atraitne ir iesniegusi sūdzību Ventspils virsprokuroram, lūdzot panākt lietas pārskatīšanu.

 

4.lpp.

Skolas jubilejā īpaša dāvana

Ventspils 1. pamatskola atzīmē 91. gadadienu, mācībspēki skolēniem sarūpējuši pārsteigumu – viesus no Dabas muzeja.

Diskutē par jauniešu mājas izveidi

Lai apspriestu iespēju izveidot Ventspilī jauniešu māju, šodien Jaunrades namā visas dienas garumā notiek jauniešu forums Uzcel māju. Uzaicināti arī pilsētas pašvaldības un jauniešu nozares nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Komunālā pārvalde informē

5.lpp. Izglītība laukos. Mācās mazākajā novada skolā

Jūrkalnes pamatskola skolēnu skaita ziņā ir viena no mazākajām skolām visā valstī – izglītības iestādē mācās mazāk skolēnu nekā vairumā klašu pilsētas skolās.

6.lpp. Sports. Ar moci pa halli

Divi motokluba Rodeo pārstāvji piedalījās Baltijā pirmajās sacensībās superkrosā, kas tika sarīkotas Lietuvā, Žalgiris arēnā.

Favorīti sabiedēti, bet nepieveikti

ULEB Eiropas kausa mačā BK Ventspils basketbolisti viesos krietni pabojāja nervus grupas favorītam Lokomotiv, taču galotnei un uzvaras izcīnīšanai pietrūka spēka.

Futbolisti uz zelta finiša taisnes

Jau rīt sev sesto valsts čempionu titulu var nodrošināt FK Ventspils futbolisti, ko no zelta medaļām šķir tikai punkts, turklāt paņemt to viņi var mačā ar savu principiālāko sāncensi – Skonto.

7.lpp. Vārds studentam.

Ēst gatavošana – par to var runāt mūžīgi: kas kuram labāk garšo, kāda marināde vistiņai piemērotāka, kur pirkt augļus un kur – vīnu. Pēc augstskolā veiktās aptaujas secinājām, ka Ventspilī vidējais students badā nemirst, viņš ir gaļēdājs, neietur diētas un labprāt gatavo vakariņas savam un citu priekam. Šomēnes lasi par studentu ēšanas ieradumiem!

TV programma

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: