27. oktobrī plkst. 13.00 Ventspils Galvenajā bibliotēkā notiks tikšanās ar žurnāla Ieva žurnālisti, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieri, populāru grāmatu autori Līgu Blauu.

Līga Blaua sarakstījusi grāmatas par Latvijā ievērojamām un spilgtām personībām – Viju Artmani, Džemmu Skulmi, Maiju Tabaku, Jāni Paukštello, akadēmiķi Jāni Stradiņu. Savukārt grāmatā “Dzīves stāsti” apkopoti stāsti par latviešu rakstniekiem, aktieriem, režisoriem, kā arī pētījumi par literārajiem prototipiem J. Jaunsudrabiņa, I. Kalnāres, A. Ivaskas un citu autoru darbos.

Kādēļ neapprecējās Rūdolfs Blaumanis? Cita patiesība par Vili Lāci? Skatuve, ģimene, dzīve – Velta Līne. Mīlestība Jāņu naktī un 25 vēstulēs… Šajā grāmatā lasāmi likteņstāsti, kas autori īpaši uzrunājuši. “Vienkāršas dzīves, spoži likteņi, traģiski pavērsieni – tik dažādi ir satikto un nesatikto cilvēku stāsti”. Galvenais un vienojošais – autore mīl savu stāstu varoņus un ļauj tos ieraudzīt un iemīlēt arī lasītājiem. Noskaņu palete veidojas bagātīga. Katrs stāsts uzrunā savā neatkārtojamā veidā, kādu tam piešķir rakstītājas īpašais talants.

Ieeja pasākumā bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: