Šī būs jau 12. reize, kad Ventspils novada sieviešu biedrība "Spārni" Piejūras brīvdabas muzejā rīkos Pagastu dienu. Pasākums sāksies plkst. 11.

Šajā dienā Ventspilī ieradīsies visu pagastu un Piltenes pārstāvji, lai dižotos ar saviem amatniecības un kulinārijas izstrādājumiem un iepriecinātu skatītājus ar dziesmām un dejām. Amatnieku ielā varēs novērtēt novada amatnieku izdomu un prasmi izgatavot sadzīvē noderīgus priekšmetus, Smeķu ielā – nogaršot gardus, pēc sentēvu receptēm gatavotus ēdienus. Koncertā uzstāsies Ventspils Augstskolas jauniešu un vidējās paaudzes tautas deju kolektīvi "Strautuguns" un grupa "Rumbas kvartets".

 

Kamēr biedrības "Spārni" vadītāja Zigrīda Krauze aicinās Ventspils novada pagastu pārvalžu vadītājus iesaistīsies dažādās aktivitātes, muzeja apmeklētāji varēs apskatīt projekta "Rokdarbu varavīksne Ventspils novadā" amatnieku darbu izstādi, iepazīties ar novada uzņēmējiem, projektu konkursa "Mēs savā novadā" uzvarētājiem, kuri parādīs, kā izmantojuši pašvaldības piešķirto finansējumu. Piemēram, vārvenieki Birznieki aicinās izmēģināt pirts omnibusu, bet ancenieks Reinis Pižiks mācīs šaut ar loku. Pagastu dienā piedalīsies arī novada mednieki, notiks Ventspils novada SIA "Kurekss" balvas izcīņa galda hokejā, būs dažādas atrakcijas un radošās darbnīcas, zirgu izjādes, varēs apskatīt, ko šovasar izaudzējuši mazpulcēni. Ventspils reģionālais nevalstisko organizāciju atbalsta centrs informēs par novada sabiedriski aktīvo cilvēku un nevalstisko organizāciju darbību.

 

Biedrības "Spārni" valdes priekšsēdētāja Zigrīda Krauze aicina visus 7. septembrī apmeklēt Pagastu dienu, kas kļuvusi par skaistu tradīciju: "Mēs gaidām ciemos rokdarbnieces no Kuldīgas, Talsiem un Saldus, pasākumā piedalīsies daiļamata meistari. Katrs, kurš atnāks, pavadīs brīvdienu labā noskaņojumā un varēs pārliecināties, ka Latvijas dvēsele dzīvo laukos un doties mājās, piepildījis savus grozus ar dažādiem lauku labumiem, jo Pagastu dienā būs viss, ko sirds kāro – garšīgs ēdiens, izsmalcināti rokdarbi, ugunīgas dzejas un skaistas dziesmas. Nāc un piedalies, skaties un vērtē! Nogaršo un uzslavē! Gaidīsim tieši tevi!"

 

Apskati foto no 2013. gada Pagastu dienas!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: