No 14. oktobra Ventspils Piejūras brīvdabas muzejā iesākas akcija Iepazīsti muzeju!, kuras ietvaros notiek Ventspils skolu aktīva iepazīšanās ar Piejūras brīvdabas muzeja ekspozīciju t.sk. Mazbānīti.

 SIA „Ventspils Reiss” sniedz atbalstu šai ilgtermiņa akcijai, kuru Ventspils muzejs uzsācis sadarbībā ar Ventspils izglītības iestādēm. Akcijas mērķis ir bērnu un jauniešu izglītošana par pilsētas un novada vēstures jautājumiem, radot visiem vienlīdzīgas iespējas iesaistīties šajā procesā.

Pirmajā kārtā plānota iepazīšanās ar Piejūras brīvdabas muzeju – ekspozīcijas apskate un brauciens pa jauno Kalna līniju ar Mazbānīti. Lai iekļautu akcijā Ventspils 3. un 5.vidusskolas audzēkņus, kurus no muzeja šķir attālums, Ventspils muzejs lūdza SIA „Ventspils reiss” nodrošināt transporta līdzekļus braucienam no Pārventas līdz Riņķa ielai 2 un saņēma atbalstu, tādejādi nodrošinot 240 jauniešiem iespēju iepazīt Piejūras brīvdabas muzeju un jauno šaursliežu dzelzceļa līniju vēl pirms sezonas beigām.

Līdzīgas aktivitātes iecerētas arī attiecībā uz citām muzeja struktūrvienībām un citām pilsētas skolām, kuras arī ir aicinātas atsaukties akcijai. Akcija paredz klases grupas apmeklējumu un braucienu ar Mazbānīti par muzeja ieejas maksu (Ls0,40).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: