Rīt Rīgā VAS "Latvijas Pasts" rīko pirmās dienas zīmogošanu sērijā "Latvijas bākas" izdotajai pastmarkai "Užavas bāka”.

Jaunajā pastmarkā, kuras dizaina autore ir māksliniece Arta Ozola-Jaunarāja, attēlota Užavas bāka jūras krasta kāpās. Pastmarkas fonā redzama karte, kurā atzīmēta bākas atrašanās vieta. Pastmarkas nominālvērtība ir 98 santīmi un tirāža ir 118 000 eksemplāru.

Kopā ar pastmarku izdota arī pirmās dienas aploksne un speciālais zīmogs. Pirmās dienas aploksnē uz priežu meža fona attēlota pasaules kartes daļa ar tajā atzīmētu Užavas un bākas atrašanās vietu. Interesanta attēla detaļa ir stikla pudele ar tajā ievietotu burinieka modeli. Pirmās dienas zīmogā attēlota bākas kontūra.

Pastmarku pirmās dienas zīmogošana notiks pasta centrā "Sakta" Rīgā, Brīvības bulvārī 32, no plkst.8 līdz 20.

Pastmarku sērijā "Latvijas bākas" līdz šim jau izdotas piecas pastmarkas - "Liepājas bāka" (2009), "Akmeņraga bāka" (2008), "Papes bāka" (2007), "Mērsraga bāka" (2006) un "Daugavgrīvas bāka" (2005).

Užavas bāka atrodas Ventspils novada Užavas pagastā, 18 kilometru attālumā no Ventspils un trīs kilometru attālumā no Užavas. Bāka pirmo reizi atklāta 1879.gadā, bet 1.pasaules kara laikā tā tika sagrauta gandrīz pilnībā. Atjaunošanas darbi pabeigti 1925.gadā, savukārt 1994.gadā veikts torņa un ēkas kapitālremonts. Bākas augstums ir 21 metrs, gaismas signāls redzams 46,5 metru augstumā. Užavas bāka atvērta apmeklētājiem.

Foto no tourism.ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: