Lieliskus panākumus Pasaules koru olimpiāde (World Choir Games), kas norisinās Rīgā no 9. līdz 19. jūlijam sasnieguši divi Ventspils kori – „Venda” un „Nošu planētas”.

Sieviešu koru kategorijā sudraba medaļas ieguvis diriģentu Anitras Niedres un Rudītes Tālbergas koris "Venda", savukārt Bērnu koru kategorijā zelta medaļu izcīnījis koris „Nošu planētas”.

Latvijas koru oficiālos rezultātus apskati ŠEIT!

Latvija Pasaules koru olimpiādē kļuvusi par līderi iegūto medaļu skaita kopvērtējumā. Kopā mūsu valsts kori izcīnījuši 33 dažāda kaluma medaļas, otrajā vietā ir ASV kori ar 24 medaļām, trešajā - Indonēzija ar 17 medaļām.

Pasaules koru olimpiāde ir lielākais pasaules koru mūzikas festivāls, kas no 9. līdz 19. jūlijam Rīgā pulcēs piecu kontinentu 73 valstu 460 koru 27 000 dalībniekus. Tās mērķis ir apvienot korus draudzīgā sacensībā un apliecināt kopā dziedāšanas nozīmīgumu.

Desmit dienu laikā Rīgas koncertzālēs un parkos norisināsies konkursi 29 kategorijās, meistarklases un semināri, īpašie koncerti un koru sadraudzības koncerti, dalībnieku gājiens un daudzi citi pasākumi.

Pasaules koru olimpiādes tiek rīkotas kopš 2000. gada un notiek reizi divos gados.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: