Svētdien, 13. jūlijā, no plkst. 14.30 līdz 16.00 Ventspilī Ostas ielas promenādē, laukumā pie Krišjāņa Valdemāra pieminekļa, viesosies vēsturiskā brauciena "Ar Latvijām pa Latviju" dalībnieki.

Brauciens tiek organizēts, lai Latvijas iedzīvotājiem atgādinātu faktu, ka Latvija bijusi un ir valsts ar savu autobūves industriju. Braucienā piedalīsies trīs rūpnīcā "RAF" ražotie minibusi un viens AMO Plant "Ambassador" autobuss. Brauciena laikā tiks prezentēta Latvijas autobūves vēsture un šodiena, cilvēki varēs satikties ar spilgtām personībām, "RAF" izmēģinātājiem un pasaules apceļotāju Valdi Brantu. Iespējams braucienā paspēs piedalīties arī Andris Dambis, kurš būs tikko atgriezies no vērienīgām sacensībām ASV.

 

Starts pirmajam goda aplim 11. jūlijā plkst. 15.00 no Sv. Trīsvienības baznīcas torņa, Jelgavā. Tālākā maršrutā tiks iekļautas tādas bijušās Kurzemes Zemgales hercogistes pilsētas kā Kandava, Talsi, Roja, Kolka, Mazirbe, Ventspils, Kuldīga. Tiek plānoti arī goda apļi pa Latgali un Vidzemi, brauciena noslēgums tiek paredzēts Rīgā, Duntes ielā 34, kur pirms 60 gadiem ar PSRS autobūves ministrijas pavēli autoremonta rūpnīca tika nokristīta par Rīgas autobusu fabriku "RAF".

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: