Septembrī Ventspils pilsētā tika izveidotas 109 jaunas darba praktizēšanas vietas bezdarbniekiem, pavisam darba vietu skaits sasniedza 289 un tajās tika nodarbināti 385 bezdarbnieki.

 Darba praktizēšanā septembrī piedalījās 385 NVA Ventspils filiāles norīkotie bezdarbnieki, kas nostrādāja 49616 stundas.

Septembrī 82.6% no norīkotiem bezdarbniekiem strādāja pašvaldības iestādēs, no tiem 30.2% veica Ventspils pilsētas teritorijas labiekārtošanas darbus p/i „Komunālā pārvalde”, tajā skaitā ielu un parku sakopšanas darbus, 29.6% - veica palīgdarbus p/i „Ventspils muzejs”, p/i „Kultūras centrs” un izglītības iestādēs, 40.2% - palīgdarbus sociālajā aprūpē. Savukārt, 17.4% no norīkotiem bezdarbniekiem veica palīgdarbus nevalstiskajās organizācijās.

Bezdarbnieki saņem stipendiju 100 latu apmērā par darba praktizēšanu mēnesī, no kuras netiek veiktas sociālās iemaksas. Darba praktizēšanas īstenošanai 2010.gada septembrī bezdarbnieku ikmēneša stipendijām no Eiropas Savienības struktūrfondu un valsts budžeta finanšu līdzekļiem izlietoti Ls 28218,25.

Projektā iespējams iesaistīties bezdarbniekiem, kas vairs nesaņem bezdarbnieka pabalstu. Līguma slēgšanas termiņš ir no divām nedēļām līdz sešiem mēnešiem. Stipendiātu darbu pašvaldībā koordinē koordinatori un darba vadītāji.

Ventspilī ar bezdarbnieku palīdzību plānots veikt vides sakopšanas darbus, tajā skaitā, sakopt Jūrmalas parku, Piejūras Brīvdabas muzeja teritoriju, Sveikaļu kapu rajonu, Ventas labo un kreiso krastu, Staldzenes rajonu, kā arī aprūpēt vecus cilvēkus.

Informāciju par iesaistīšanās iespējām pasākumā „Darba praktizēšana ar stipendiju” ikviens interesents var uzzināt NVA Ventspils filiālē pie koordinējošā eksperta Gitas Dundures, tālr.63626579.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: