Pagājušās nedēļas nogalē ventspilniece Emīlija Jasmīna Švarca pārstāvēja mūsu pilsētu Latvijas jauno izpildītāju konkursā “Nāc sadziedāt” un 32 dziedātāju konkurencē ieguva godpilno 3. vietu.

Šī konkursa mērķis ir atklāt jaunus un talantīgus, daudzsološus jaunos izpildītājus no visas Latvijas, veicinot vokālo un māksliniecisko spēju attīstību estrādes žanrā. Šogad konkursantus vērtēja 7 dažādu profesiju un mūzikas stilu pārstāvoši cilvēki - Agnese Zeltiņa, Aigars Grauba, Ilona Bagele, mūziķis Goran Gora (īstajā vārdā Jānis Holšteins - Upmanis), Kristīne Kārkle - Puriņa, Juris Kaukulis un Elita Patmalniece. Konkursu vadīja Aina Poiša.

Jaunāko dalībnieku vecumu grupā (5-9 gadi) piedalījās 32 mazie dziedātāji, tostarp arī sešgadniece Emīlija, izpildot Lolitas Saulietes dziesmu “Palīgs”.

Emīlija Jasmīna Švarca dzied jau no 3 gadu vecuma dažādos Ventspils pilsētas un novada konkursos un koncertos. Lielākie panākumi līdz šim meitenei bijuši 2012. gada “Latvijas zelta talantu” konkursā. Tad Emīlijai bija vien četri gadiņi un viņa tika līdz pat šī konkursa pusfinālam, apburot skatītājus ar dziedāšanu un pašsacerētu dzejolīšu skaitīšanu. Emīlijas mamma Lana Švarca portālam ventasbalss.lv pastāstīja, ka kopš šī konkursa mazajai dziedātājai bija iestājusies radošā pauze, tāpēc par sasniegumiem jauno izpildītāju konkursā “Nāc sadziedāt” priecājas gan vecāki, gan skolotāji un, protams, arī pati Emīlija.

Meitenes vokālās un muzikālās prasmes palīdz attīstīt un pilnveidot pedagogi Liene Prelgauska, Ieva un Madara Grēgeres, kā arī Rebeka Arhipova. Emīlija nav tikai soliste, viņa dzied arī popgrupā “Saulstarēni”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: