Šodien aprit 389 gadi, kopš pilsētai, kurā piedzimst vējš, piešķirtas pilsētas tiesības. Interneta vietnē daudzlaimesliepaja.lv jebkurš var nosūtīt virtuālu apsveikumu Liepājai un liepājniekiem.

Pilsētas pirmsākumi meklējami jau 13. gadsimtā, kad starp ezeru un jūru izveidojās Līvas ciems, tomēr pilsētas tiesības Liepāja ieguva tikai 1625. gadā. Drīz pēc tam pilsēta piedzīvoja lielu saimniecisku uzplaukumu un tika uzbūvēta osta.

 

Šodienas Liepāja – ne tikai ostas pilsēta, bet tā vēl aizvien daudziem ir roka un mūzikas galvaspilsēta jeb, kā dažkārt mēdz salīdzināt, – mazā Liverpūle. Liepājā jau gadu desmitiem pilsētā valdošo noskaņu veido mūzikas festivāli, pilsētās senatnīgo seju, kurā ir arī daudz modernu nianšu, ar prasmīgiem otas triepieniem iemūžina mākslinieki un unikālos mirkļus pilsētas vēsturē apstādina fotogrāfi. Liepājā vēl aizvien darbojas senākais profesionālais teātris un simfoniskais orķestris, kas ir vienīgais ārpus galvaspilsētas. Arī sporta dzīvē Liepāja par sevi atgādina – pilsētā notikuši Eiropas līmeņa čempionāti basketbolā, divas reizes gadā pilsētā rūc rallija automašīnas, pirms pēdējām vasaras olimpiskajām spēlēm Londonā Liepāja uzņēma arī Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādi.

 

Kādreizējo kūrorta pilsētu par savu dzimto vietu sauc Latvijā daudzi ievērojami mūziķi – Igo, Guntars Račs, Guntis Veits, Uldis Marhilēvičs un daudzi citi.

 

Par godu pilsētas jubilejai visu šo nedēļu paredzēta plaša pasākumu programma, un šovakar svinīgā ceremonijā paredzēts sveikt Goda un gada liepājnieku.

 

Apsveikumus Liepājai un liepājniekiem pilsētas jubilejā var nosūtīt arī virtuāli ŠEIT.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: