FK Ventspils uzbrucējam Ahmedam Abdultaofikam par pirmajā Virslīgas spēlē nopelnīto noraidījumu piespriesta trīs spēļu diskvalifikācija un naudas sods.

FK Ventspils spēlē ar Rīgas Daugavu iespaidīgi notikumi risinājās 74. minūtē, kad asi tika pārkāpti noteikumi pret Ahmedu Abdultaofiku. Edijs Joksts, kurš bija notriecis ventspilnieku, saņēma brīdinājumu, pa tādai pašai kartiņai saņēma vēl divi spēlētāji, bet visvairāk cietušais Ahmeds... tika noraidīts no laukuma. Oficiālais iemesls – spēlētājs pēc notriekšanas esot iespēris pāridarītājam. Kaut kāda kustība ar kāju Joksta virzienā tiešām bija un ventspilnieks gan jau arī bija pelnījis brīdinājumu, taču diez vai sarkano kartiņu.

Lai gan ventspilnieki centās panākt noraidījuma anulēšanu, Disciplinārā komisija ne tikai neatcēla galvenā tiesneša Jevgeņija Vasjukova lēmumu, bet arī bargi sodīja Ahmedu – trīs spēļu diskvalifikācija un 170 eiro naudas sods. Jādomā, ka tuvākajā Disciplinārās komisijas sēdē tiks izskatīta arī FK Ventspils apelācija par šo lēmumu. Pagaidām Abdultaofikam jāizlaiž spēlē ar Metta/LU (30.martā Rīgā), ar FK Liepājā (12.aprīlī Ventspilī) un FC Jūrmala (16.aprīlī Ventspilī).

"Mans uzdevums nav komentēt tiesāšanu, taču man šķiet, ka šajā situācijā tiesnesis vienkārši īsti neredzēja, kas notika. Kad viņš parādīja man sarkano kartiņu, biju šokā. Sākumā domāju, ka kāds vēl ir man aiz muguras, taču tūlīt sapratu, ka kartiņa tiek rādīta man. Var jau būt, ka biju pelnījis dzelteno kartiņu, bet sarkano nekādā gadījumā. Pret mani rupji pārkāpa noteikumus, pretinieks gulēja man virsū, un, var jau būt, ka tajā burzmā viņam arī trāpīju, taču man nebija nodomu kādām tīšām iespert," kluba mājas lapā skaidro futbolists.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: