1. jūlijā plkst. 15.00 Ventspils Olimpiskajā centrā tiks atklāta ceļojošā fotoizstāde “Tu esi. Tu vari.” par Londonas Paralimpiskajām spēlēm 2012. gadā.

Izstādi atklās mācītājs un futbola kluba “Manchester United” kapelāns Džons Boierss (John Boyers), kurš bija arī viens no vadītājiem kapelānu darbā Londonas 2012. gada Olimpiskajās un Paralimpiskajās spēlēs, kā arī kapelāns un Ventspils baptistu draudzes sludinātājs Pēteris Tervits, paralimpiskais čempions Aigars Apinis un izstādes autors Juris Bērziņš - Soms.

Šajā fotoizstādē „Tu esi. Tu vari.” būs apskatāmas fotogrāfa Jura Bērziņa - Soma 52 fotogrāfijas, kurās iemūžināti Latvijas sportisti Londonas paralimpiskajās spēlēs. Izstāde Ventspilī būs vērojama mēnesi.

Izstādes “Tu esi. Tu vari.” darbi atspoguļo Londonas paralimpiskās spēles, kurās piedalījās 4300 sportistu no 166 valstīm. Viņu vidū bija arī astoņi atlēti no Latvijas. Kopumā Londonas paralimpiskajās spēlēs tika pārstāvēts 21 sporta veids, fotogrāfijās redzami 15 no tiem.

Pēc izstādes atklāšanas ap plkst. 15.30 notiks informatīvs seminārs par sportu cilvēkiem ar invaliditāti. Semināra lektors Andris Ulmanis, LPK ģenerālsekretārs.

Šī izstāde ir Baltijā pirmā fotoattēlu izstāde par Paralimpiskajām spēlēm, tā visu gadu apceļos un būs skatāma, gan dažādās vietās Rīgā, gan citās Latvijas pilsētās. Izstāde “Tu esi. Tu vari.” jau pabijusi Saeimā, Rīgas tirdzniecības centros Alfa, Origo, Olimpia un Olimpiskajos centros Jelgavā, Liepājā, Daugavpilī, kā arī Līvānos un Ogrē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: