Aizvadītajā jūnija dekādē nokrišņu daudzums visā Latvijā bijis mazāks par normu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Visvairāk nokrišņu daudzums jūnija otrajā dekādē pietuvojoties Ventspilī, kur nolijis 94% no normas. Turpretī Latgalē šī dekāde bija sausa ar nokrišņu daudzumu, kas lielākajā daļā bija mazāks par 50% no normas.

Atsevišķās vietās visā dekādes laikā tika reģistrēti tikai 0,1 līdz 2 milimetri nokrišņu.

Jūnija vidus dekāde kopumā Latvijā bija 0,9 grādus siltāka par normu. Dekādes lielākajā daļā gaisa temperatūra svārstījās ap normu. Atkarībā no vēja virziena un jūras tuvuma dienā teritorijas lielākajā daļā gaiss sasila līdz plus 15, plus 26 grādiem. Vissiltākā bija dekādes pēdējā diena, 20. jūnijs, kad Rucavas novērojumu stacijā tika reģistrēta dekādes visaugstākā gaisa temperatūra - plus 27,7 grādi.

Dekādes gaitā gaisa temperatūra naktī noslīdēja arī zem plus 10 grādiem, viszemāko gaisa temperatūru sasniedzot naktī uz 12. jūniju Ventspils novada Vičakos - plus 3 grādus. Šajā visdzestrākajā dekādes naktī, kā arī naktī uz 18. jūniju un 19. jūniju Skrīveros zāles virskārtā bija salna līdz mīnus 1, mīnus 2 grādiem.

Krasajiem temperatūras kontrastiem izlīdzinoties, mitējās vai arī retāki kļuva iepriekš biežie pērkona negaisi. Otrajā dekādē pērkona negaiss bija trīs dienas un atsevišķās vietās, savukārt vēja ātrums visstiprākais bija 14. jūnijā, brāzmās jūras un līča piekrastē sasniedzot 16 līdz 18 metrus sekundē.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: