Ventspils pilsētas dome saņēmusi «Ventspils nafta» termināls vēstuli, kurā uzņēmums aicina a/s Ventbunkers piekrist tvaika savākšanas iekārtu uzstādīšanai 2. un 3. muliņā.

Viena no aktuālākajām vides kvalitātes problēmām Ventspilī jau vairāku gadu garumā ir naftas produktu smakas, kas rodas tankkuģu iekraušanas laikā. Lielākais naftas produktu tranzīta uzņēmums ir SIA „”Ventspils nafta” termināls” (VNT), kas pārkrauj veselu virkni naftas produktu.

 

Ventspils pilsētas dome jau vairāku gadu garumā aicinājusi VNT rast risinājumu smaku problēmai un izmantot tvaiku, kas rodas tankkuģu iekraušanas laikā, savākšanas un utilizācijas sistēmas, kā arī vērsusies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā, lūdzot veikt izmaiņas normatīvajos aktos.

 

Šobrīd dome saņēmusi VNT vēstuli, kas adresēta a/s "Ventbunkers”, par tvaiku savākšanas iekārtas uzstādīšanu 2. un 3. muliņā. VNT vēstulē ierosina akciju sabiedrībai „Ventbunkers” apstiprināt sistēmas izvietošanu tās teritorijā, noslēgt līgumu ar SIA „VNT” par teritorijas apakšnomu un par saviem līdzekļiem ieviest un uzturēt savā īpašumā esošu iekārtu. VNT uzskata, ka tā nodefinējusi koncepciju, kura iezīmē aprakstītā projekta būtiskākos elementus.

 

Inženiertehniskā projekta izstrādes posms sāksies pēc tam, kad tiks saņemts a/s "Ventbunkers” pozitīvs apliecinājums sadarboties pēc piedāvātās shēmas, jo VNT uzskata, ka tā ir veikusi visus nepieciešamos sagatavošanas darbus, lai uzsāktu piedāvātās sistēmas ieviešanu.

 

Pašvaldības rīcībā diemžēl nav nekādu instrumentu, lai tieši ietekmētu uzņēmumu piesārņojošo darbību, tomēr turpināsim sekot līdzi notikumu tālākajai attīstībai un informēsim par to iedzīvotājus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: