XXV Vispārējiem latviešu Dziesmu un XV Deju svētkiem būs īpašs kanāls „Lattelecom” televīzijā, sadziedāšanās aplikācija un unikāla iespēja uzgavilēt savējiem.

Kopš 5. jūnija ikviens svētku dalībnieks, līdzjutējs un interesents portālā www.uzgavile.lv var sagatavot un nosūtīt individuālu teksta, foto vai video sveicienu iemīļotam korim, deju kopai, pūtēju orķestrim, folkloristiem un citas nozares dalībniekiem Šie sveicieni tiks rādīti un atskaņoti uz lielajiem ekrāniem svētku gājiena laikā.

 

Dziesmu svētku dalībnieki 7. jūlija rītā pulcēsies Krastmalā, lai dotos kopīgā gājienā no Brīvības pieminekļa līdz Dailes teātrim. Pie Pulvertorņa Smilšu ielā mākslinieka Aigara Ozoliņa īpašā instalācijā varēs vērot Dziesmu svētku gājiena attīstību un spilgtākos vēsturiskos mirkļus. Trīs īpaši būvētās skatuvēs gājienu krāšņos folkloras kopas, aktieri, pūtēju orķestri. Gājiena kārtība šoreiz ir sakārtota pēc kultūrvēsturiskā principa – Vidzeme, Kurzeme, Zemgale, Sēlija, Latgale un Rīga. Atsevišķā kopā soļos ārvalstu kolektīvi.

 

No 17. jūnija "Lattelecom" virszemes, interneta un interaktīvajā televīzijā ir skatāms īpašs Dziesmu un deju svētkiem veltīts kanāls, kas sešas stundas dienā rādīs gan vēsturiskus materiālus no iepriekšējiem svētkiem, gan šā gada svētku aktualitātes.

 

Uzgavilēsim Ventspils kolektīviem!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: