Pirmie pacienti jau izmēģinājuši jauno iespēju savu vizīti pie kāda no Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas speciālistiem pieteikt ar e-pieraksta palīdzību.

Slimnīcas reģistratūras galvenā reģistratore Inga Rūtenberga informē, ka visvairāk e-pieraksta iespējas izmanto gados jauni cilvēki, kuriem darbošanās interneta vidē nav sveša lieta. Pagaidām šim nolūkam izveidotajā portālā www.piearsta.lv ar e-pierakstu var pieteikties vizītēs pie četriem slimnīcas speciālistiem – acu ārstiem Aigara Brencēna un Guntas Vinteres, kardiologa Vitālija Celma un neiroloģes Gaļinas Ivanovas. Slimnīca kādu laiku pavēros, cik veiksmīgi e-pieraksts darbojas, un tad lems, vai pievienot vēl kādus speciālistus, atklāj Rūtenberga.

 

Elektroniskais pieraksts pacientam nodrošina ērtāku pierakstīšanos pie ārsta, kā arī atvieglo slimnīcas reģistratūras darbu. Šim nolūkam izveidotais portāls Piearsta.lv ļauj meklēt konkrētu speciālistu vai iestādi, kā arī atrast ārstu pēc specialitātes vai atrašanās vietas.

 

Piearsta.lv nodrošina virkni ieguvumu kā pacientiem, tā iestādēm. Turpmāk pacients pierakstu varēs veikt sev ērtā laikā, brīvi izvēlēties no pieejamajiem laikiem un tikpat vienkārši pierakstu mainīt vai atcelt. Pacientam informācija par pierakstu būs saglabāta un pieejama lietotāja profilā, e-pastā un ērti eksportējama uz savu izmantoto elektronisko kalendāru. Tikmēr medicīnas iestādēm galvenais ieguvums no elektroniskā pieraksta ir reģistratūras atslogošana un klientu apkalpošanas kvalitātes uzlabošana. Vēl nozīmīgāki ir ilgtermiņa ieguvumi, kas uzlabo kopējo iestādes efektivitāti.

 

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētāja Egija Širova cer, ka ar laiku pacienti novērtēs šo iespēju un savu apmeklējumu pie ārsta pieteiks, izmantojot internetu. Tas viss tiek darīts, lai uzlabotu pacientu apkalpošanu. Tai pašā laikā slimnīca saglabās iespēju pieteikties uz vizīti, zvanot uz reģistratūru vai ierodoties personīgi.

 

Portāla Piearsta.lv izstrādātāja Blue Bridge Technologies projekta koordinatore Laura Komisare stāsta, ka e-pieraksta moduli šobrīd izmanto jau aptuveni 100 iestādes visā Latvijā un Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca bijusi viena no pirmajām Latvijas veselības aprūpes iestādēm, kas pacientiem ieviesusi iespēju pie ārsta pierakstīties elektroniskā veidā. «E-pieraksti iestādei ir vēl viens rīks, ar kura palīdzību automatizēt ikdienas procesus un celt iestādes efektivitāti, savukārt pacientam tā ir papildu ērtība. Domāju, ka e-pierakstu portāla ieviešana īpaši iepriecina tos, kas saskārušies ar problēmām sazvanīt savu ārstu un ir pieraduši ar interneta palīdzību organizēt virkni ikdienas maksājumu un rezervāciju,» akcentē Komisare.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: