Trešdien plkst. 19.00 Kultūras centrā Latvijas Radio koris un diriģents Sigvards Kļava aicina uz koncertu “Mīlas valši”.

Diriģents Sigvards Kļava šo programmu dēvē par ideālās mīlestības meklējumu ceļu, uz kura Johannesa Brāmsa romantiskā mūzika sastapsies ar plašu sajūtu gammu Franča Šūberta mūzikā. Par muzikālo labskanību rūpēsies pianisti Dace Kļava un Aldis Liepiņš.

„Ak, cik maigi straume vijas caur pļavu, ak, cik burvīgi ir, kad mīlestība atrod mīlestību” – tā sapņo dzejnieks Georgs Frīdrihs Daumers Johannesa Brāmsa „Mīlas valšu” tekstos.

Juteklisko programmu caurvīs stāsts, kas Brāmsa mūzikas mīļotājiem palicis neatklāts, proti, dižā skaņraža vārdos nenosauktā 40 gadus ilgā draudzība ar pianisti Klāru Vīku – komponista Roberta Šūmaņa sievu. 1821. gadā Šūberta dzīvokļa biedrs Johans Hūbers raksta savai līgavai, ka viņam bijis gods tikt ieaicinātam “Šūberta vakarā” (Schuberts Abend), kurā piedalījies pats meistars un četrpadsmit viņa draugu. Līdz pat desmitiem vakarā Šūberts esot spēlējis un dziedājis savas ķēnišķās dziesmas. Pēc tam dzēruši punšu un visādi citādi līksmojuši līdz trijiem rītā. Hūbers atzīst, ka pavadījis vakaru spirgtu un asprātīgu domu apmaiņā, tas viss viņam atsaucis atmiņā studiju gadus.

Finansiāli atbalsta Ventspils pilsētas dome.

Organizē VSIS „Latvijas Koncerti” un Ventspils pilsētas domes Kultūras centrs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: