Ventspils muzejs no 1. līdz 8. maijam Ventspils pilsētvidē organizēja glezniecības plenēru Agrīnais reālisms 2013’, kas noslēdzās ar plenēra izstādes atklāšanu Livonijas ordeņa pilī.

Šogad plenērā piedalījās Agnija Ģērmane, Madara Gulbis, Diāna Dimza-Dimme, Dace Saulīte, Kārlis Siliņš, Valērijs Baida, Andris Vītoliņš, Andris Vītols, Vladimirs Iļibajevs, un kā goda viesis - Aleksejs Naumovs.

 

Glezniecības plenērs šogad veltīts Ventspils ostas 750 gadu jubilejai un tā norisi finansiāli atbalsta Ventspils brīvosta. Atbalstītāju vidū ir arī Valsts Kultūrkapitāla fonds, bet organizatorisku palīdzību sniedza Ventspils Reiss, Dabas aizsardzības pārvalde (Slīteres Nacionālais parks), Baltijas Ogļu terminālis (Baltic Coal Terminal) un pilskrogs Melnais Sivēns.

 

Glezniecības plenērs Agrīnais reālisms ir pats agrākais norises laika ziņā Latvijā, bet neraugoties uz pavasarim raksturīgo vēso laiku, mākslinieki atzīst Ventspils plenēra pozitīvās īpašības, jo ainavas vēl ir zaļās krāsas neskartas un gleznotājiem paveras lielākas iespējas. Šajos četros gados plenērā piedalījušies aptuveni 40 mākslinieki no Latvijas un Ventspils, muzeja mākslas kolekcija papildināta ar pievilcīgu mūsdienu latviešu glezniecības devumu. Šogad industriālās vides cienītāji ar prieku izmantoja iespēju apskatīt Ogļu termināli, kura apskates gaitā tapa vairākas skices. Plenēra noslēgumā mākslinieki iepazina arī Slīteres Nacionālā parka teritorijas.

 

Izstāde būs skatāma līdz jūlijam un noslēgsies ar glezniecības plenēram Agrīnais reālisms veltīta kataloga atvēršanu, kurā būs apkopoti muzeja mākslas kolekcijā nonākušie plenēru darbi. Izdošanu finansē Ventspils pašvaldība un Ventspils brīvostas pārvalde.

 

Apskati foto no izstādes atklāšanas!

Plenēra laikā tapušie darbi ŠEIT!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: