Šodien sadzīves atkritumu poligonā „Pentuļi” Vārves pagastā notika atkritumu apsaimniekošanas projektu II un III kārtas svinīgā atklāšana.

Svinīgajā atklāšanas pasākumā klātesošos uzrunāja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs un Pašvaldības SIA „Ventspils labiekārtošanas kombināts” valdes priekšsēdētājs Gaitis Celms.

 

Projekta II un III kārtas tehniskā nodošana tika veikta jau 2012. gada decembrī. Uz šo brīdi ir pabeigti visi atliktie darbi, kurus ziemas apstākļos pabeigt nebija iespējams.

 

Projektu mērķis ir modernas un inovatīvas sadzīves atkritumu apsaimniekošanas un apglabāšanas sistēmas izveide Ventspils reģionā, samazinot apglabājamo atkritumu apjomu un ietekmi uz apkārtējo vidi, it īpaši cilvēku veselību un īpašumu, kā arī līdz 100% samazināt bioloģiski noārdāmo atkritumu apglabāšanu atkritumu šūnā, tādējādi izpildot ES direktīvas prasības un samazinot gaisa piesārņojumu ar smakām un palielinot atkritumu poligona kalpošanas ilgumu, atliekot jauna poligona vietas meklēšanu un izbūvi reģionā.

 

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: