Sestdien BK "Ventspils" basketbolisti aizvadīs Baltijas Basketbola līgas finālcīņas otro maču, savā laukumā uzņemot lietuviešu "Prienai". Pirmajā abu komandu mačā Lietuvā ventspilnieki izcīnīja pat ļoti pārliecinošu uzvaru 91:69, bet par BBL čempionu tiks kronēta komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā.

"Prienai" komanda šajā sezonā ir viena no rezultatīvākajām visā BBL, turklāt sevišķi labi spēlē savā laukumā, kurā nebija piedzīvojusi zaudējumus nez Baltijas, nedz Lietuvas mačos. Šāda informācija ventspilniekiem lika maksimālu uzmanību pievērst aizsardzībai, jo, ļaujot sāncenšiem ieskrieties, komanda faktiski sev parakstītu nāves spriedumu. Lai gan spēle Prieņos sākās ventspilniekiem ne pārāk labi – pusotrā minūtē trīs kļūdas un divi "danki" ventiņu grozā – komanda nesabruka, ātri vien attapās un pārņēma vadība. Izšķirošie notikumi risinājās trešās ceturtdaļas vidū, kad sāncenšiem no -15 izdevās tikt līdz -8, tomēr arī tas BK "Ventspils" nesalauza. Mājinieku trenera Virgīdija Šeškus tehniskā piezīmē, precīzi soda metieni, precīzs tālmetiens un "Prienai" apņēmība bija galā.

 

Nedaudz pārsteidza, ka mača izskaņā mājinieki pat īsti necentās samazināt savus mīnusus, kas, ņemot vēra, ka uzvarētāju nosaka divu spēļu summā, tomēr būtu svarīgi. Savs skaidrojums par to ir Šeškum: "Kad komanda ar šādu precizitāti realizē tālmetienus, tas ir liels psiholoģisks atbalsts, bet pretiniekiem, gluži pretēji, tas ir liels trieciens." Brīžiem ventspilniekus šāda veiksme metienus pat pārāk atraisīja, kas beidzās ar sasteigtiem uzbrukumiem un neprecizitātēm aizsardzībā, tāpēc BK “Ventspils” uzbrucējs Artūrs Bērziņš uzsver, ka komanda noteikti var nospēlēt labāk: "Mēs neaizvadījām savu labāko spēli. Bija ļoti daudz kļūdu aizsardzībā, tāpēc ir, kur pielikt, un to arī centīsimies līdz atbildes mačam paveikt. Jā, šajā spēlē mums ļoti labi krita, bet tas noteikti nav vienīgais, ko varam likt pretī “Prienai” komandai."

 

Lietuviešiem uz brīdi izdevās piebremzēt BK "Ventspils" uzbrukumu ar ļoti agresīvu darbošanos ap perimetru, tā apgrūtinot ventspilniekiem bumbas kustību un iespējas izspēlēt līdz labām metiena pozīcijām. Ņemot vērā, ka "Prienai" jāatspēlē 22 punktus, atbildes mačā Šeškus padotajiem droši vien neatliks nekas cits, kā jau no pirmajām minūtēm darboties līdzīgā stilā. "Jau esam analizējuši un vēl analizēsim “Prienai” spēli, lai saprastu savas kļūdas un to, kā pret viņiem jāspēlē. Taču kopumā par aizvadīto spēli centīsimies nedomā. Mēs koncentrējamies uz katru nākamo maču, ar vienu domu – izcīnīt tajā uzvaru. Tieši tāpat jābūt arī sestdien,” skaidro BK "Ventspils" galvenais treneris Roberts Štelmahers.

 

Saprotams, ka nebūs viegli spēli uzsākt no nulles, it kā šo +22 nemaz nav bijis, bet tieši tādēļ katru treniņu tiek runāts par to, ka gaidāma kārtējā spēle, kurā uzdevums ir viens un tas pats – jāuzvar. Ventspilnieku treneri apzinās, ka komanda jānolaiž uz zemes, ka lielākie ienaidnieki šajā situācijā spēlētāji var būt paši sev, tāpēc par to regulāri tiek atgādināt un intensīvi strādāts treniņos. "Protams, ceram, ka sanāks daudz līdzjutēju un arī viņi neļaus komandai atslābināties,” piebilst Štelmahers.

 

Spēle Olimpiskā centra “Ventspils” basketbola hallē sāksies pulksten 17.00.

 

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: