8. martā, Starptautiskajā sieviešu dienā teātra namā „Jūras vārti” viesojās skotu izcelsmes dziedātāja Megija Reilija (Maggie Reilly) un sniedza koncerta apmeklētājiem tieši šiem svētkiem atbilstošu, nedaudz sentimentālu muzikālu baudījumu.

Apskati foto no koncerta!

 

Mūzikas pasaulē Megijas Reilijas vārds ir plaši pazīstams pateicoties veiksmīgai sadarbībai ar komponistu un taustiņinstrumentālistu Maiku Oldfīldu (Mike Oldfield). Šajā sadarbībā tapušas daudzas, klausītāju popularitāti iekarojušas dziesmas - "To France", "Moonlight shadow", kā arī hīts ”Family Man”, kas dziedātājai 1984. gadā atnesa ASCAP (Amerikas komponistu, autoru un izdevēju biedrības) balvu.

 

Megijas Reilijas interese par mūziku aizsākās jau bērnībā, kad, pateicoties tēvam, kurš bija muzikants kādā deju grupā, mazā Megija bieži apmeklēja viņa koncertus Skotijā. Nopietnu mūziķes karjeru Reilija uzsāka septiņdesmito gadu sākumā kopā ar skotu fank-roka grupu „Cado Belle”. 1991. gadā tika izdots pirmais no desmit soloalbumiem “Echoes”, kurā iekļauts spēcīgais pasaules hīts “Everytime we Touch”, kā arī Eiropas mēroga hīti “Wait” un “Tears in the Rain”.

 

2006. gadā albumā “Rowan” Megija Reilija atgriežas pie skotu saknēm, izpildot gan oriģināldziesmas, gan savā manierē iedziedātas skotu un angļu tautasdziesmas. Savukārt jaunajā albumā “’Silver on the Tree”, ko iecerēts izdot 2013. gada pavasarī un, kas ar labiem panākumiem tika prezentēts „Glasgow’s Celtic Connections festival Tron Theatre”, dziedātāja atklāj pavisam jaunas un vēl nedzirdētas daiļrades nianses, izpildot skaņdarbus mūsdienu ķeltu stilā.

 

Īpašu svētku pārsteigumu sagādāja arī pašmāju mūziķi - Ingus Ulmanis un Aigars Voitišķis, izpildot savu populārāko dziesmu akustiskās versijas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: