Otrdien un trešdien plkst. 14.00 un 18.00 teātra namā „Jūras vārti” tiks demonstrēta starptautiskus panākumus guvusī Jāņa Norda jaunā spēlfilma „Mammu, es Tevi mīlu”.

5. marta seansos paredzēta tikšanās ar filmas režisoru un ģimenes psihoterapeiti Ainu Poišu.

Pilnmetrāžas spēlfilma „Mammu, es Tevi mīlu”, kas ieguvusi 63. Berlīnes kino festivāla starptautiskās žūrijas balvu un 7500 eiro naudas balvu, būs skatāma kino lektoriju cikla „Kino vārti” ietvaros. Der atcerēties, ka Berlīnes starptautiskais kinofestivāls ir viens no svarīgākajiem kinofestivāliem pasaulē un Jāņa Norda panākumi ir latviešu kino milzu solis pasaulē.

 

„Mammu, es Tevi mīlu" ir dinamisks attiecību trilleris par trīspadsmit gadus vecu Rīgas skolnieku Raimondu un viņa māti. Galveno varoni Raimondu filmā atveido Kristofers Konovalovs no Cēsīm, viņa mammas lomā - aktrise Vita Vārpiņa. Abi galvenie varoņi piedalījās arī filmas pirmizrādē Berlīnē.

 

Jānis Nords filmai „Mammu, es Tevi mīlu” ir ne tikai režisors, bet arī scenārija autors, un tā ir otra viņa režisētā spēlfilma. 2008. gadā par režisora darbu filmā "Amatieris" Nords ieguva nacionālā kino festivāla "Lielais Kristaps" balvu nominācijā "Gada debija". Režisors bijis arī scenārija autors spēlfilmai "Seržanta Lapiņa atgriešanās", kā arī veidojis īsfilmas "Au Revoir Monkeys" un "Freedom Day".

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: