Šodien pie kuģīša „Hercogs Jēkabs” pieturvietas Ventā tika atlaisti dzīvotspējīgās izmantotās vaislas zivis – lašu tēviņi.

Apskati foto!

Lašu atlaišanā piedalījās Popova individuālā uzņēmuma „Taifūns & Co” pārstāvji, Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs un izpilddirektors Aldis Ābele, tāpat piedalīties pasākumā laipni aicināti bija arī citi dabas draugi un zvejas cienītāji.

Rudenī Ventā norisinājās vaislas zivju ieguve, ko Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta „BIOR” zivju audzētavas „Pelči” vajadzībām, pamatojoties uz savstarpēji noslēgto līgumu, veica Popova individuālais uzņēmums "Taifūns & Co”. Vaislinieku zvejas kontroli veica VARAM Valsts vides dienesta Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes attiecīgā struktūrvienība.

Kā pastāstīja zivju audzētavas „Pelči” vadītājs Valdis Plaudis, iegūtie ikri zivju pavairošanai nonāk zivju audzētavā, kur lašu mazuļi attīstās aptuveni pusotru gadu. Pēc tam, kad lašu mazuļi ir gatavi patstāvīgai dzīvei, pavasarī tos ielaiž Ventā.

Saskaņā ar līgumu uzņēmumam "Taifūns & Co” ir tiesības nozvejotās vaislas zivis realizēt, tomēr, lai dzīvotspējīgie izmantotie lašu tēviņi neietu bojā, uzņēmums tos nolēmis atlaist brīvībā.

Divi lašu tēviņi, kas smagāki par 10 kg, un 15 lašu tēviņi, kas sver 3-4 kg, tika palaisti Ventā, cerot, ka jau nākamgad liela daļa atgriezīsies upē, lai nārstotu. Varētu likties, ka šāds palaisto lašu tēviņu skaits ir mazs, tomēr upei un lašu populācijai šāds skaits ir ļoti nozīmīgs, jo uz vienu lašu tēviņu ir vairākas lašu mātītes.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: