Dalību mūzikas un mākslas pusnakts pasākumā „Jūrziņš 4” ir apstiprinājusi viena no šobrīd pieprasītākajām grupām Latvijā - PeR, kurai pērn izdevās sasniegt vairākas Eiropas mūzikas topu virsotnes.

Par grupu PeR rakstīja Meksikas, Dānijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un pat Brazīlijas mūzikas portālos. Šogad grupa savas pastāvēšanas laikā izdevusi pirmo lirisko singlu „Soulshaker”, kurā, kā vienmēr eksperimentējot ar skanējumu un ieraksta apstrādi, PeR izmanto loop un balss efekta pedāļus, lai singla vadmotīvu ierakstītu nevis ar mūzikas instrumentiem, bet gan ar pašu balsīm. Šobrīd tiek veidots arī „Soulshaker” mūzikas video, kurā tiks atspoguļots viss liriskais dziesmas vēstījums. Vēl grupa PeR šovasar plāno piedalīties dažādos pasākumos un festivālos Latvijā un Eiropā.

Riga Metro skaņdarbi ir īsta brīvdienu mūzika - krāsaina, viegla, dejojama elektronika, kas svārstās no atmosfēriska triphopa līdz masīvam, grūvīgam drum&bass. Grupa par savas aktīvās darbības sākumu uzskata 2008. gada nogali, un pirmais gads izskatās ļoti produktīvs – Riga Metro ir ne tikai veiksmīgi iekļāvušies Latvijas vadošo festivālu programmās, bet piedalījušies arī tuvāko kaimiņvalstu elektroniskās mūzikas festivālos. Viņu skanējums, kuram Latvijā nav līdzīga, bieži ir patīkams pārsteigums publikai un izpelnās tās sajūsmu gan dzīvās, gan elektroniskās mūzikas pasākumos.

Dj Bombey - latviešu dīdžejs un ierakstu kolekcionārs kopš 2000. gada. DABA.INFO promo grupas biedrs un aktīvs raidījuma Rasols Radioshow Radio NABA 93.1 FM, Rīgā veidotājs. Dj Arno izpilda no vertikāli dejojošās chillout mūzikas (dub, dub techno, funk, afrobeat, nujazz, psychedelic, rock, spoken word, tribal), līdz militāri skarbiem ritmiem (dark techno, raggacore, rhythmic noise).

Mūzikas un mākslas pusnakts „Jūrziņš 4” norisināsies Jūras vārtos 13.jūlijā plkst. 20.00.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: