Otro pārliecinošo uzvaru pēc kārtas izcīnījuši FK Ventspils futbolisti, kas viesos ar 4:1 pieveica Rīgas Daugavu. Divi vārti Daniila Turkova rēķinā, bet pa vienam Vitālijam Smirnovam un Federiko Martinisam.

Mačs sākās ar līdzīgu cīņu, turklāt varbūt pat vairāk bumbu kontrolēja mājinieki, bet neskatoties uz to, jau spēles septītajā minūtē rezultātu atklāja viesi. Pēc Antona Kurakina izpildītā stūra sitienu ar galvu līdz bumbai neizsniedzās mājinieku spēlētājs, tā nokrita tieši uz kājas Vitālijam Smirnovam, kurš sita precīzi tālajā vārtu stūrī. Arī pēc pirmajiem vārtiem spēles raksturs nemainījās, ar bumbu vairāk bija "Daugava", bet ventspilnieki ar ātrām piespēlēm centās organizēt pretuzbrukumu.

Viens no tādiem arī beidzās ar vārtiem - Daniils Turkovs, saņēmis bumbu netālu no soda laukuma, tika galā ar vairākiem pretspēlētājiem un pēc tam arī precīzi sita. Tūlīt pat glābšanas riņķi izmeta Daugavas treneris Jurijs Popkovs, sūtot laukumā uzbrucēju Vitāliju Ziļu, bet malā saucot pussargu Bogdanu Petruku. Nevarētu teikt, ka tas būtiski saasināja mājinieku uzbrukumus, bet iespējams to vienkārši neļāva FK "Ventspils" aktīvā un agresīvā aizsardzība – jaunā galvenā trenera Jurģa Pučinska pirksts.

28. minūtē galvaspilsētas komandas soda laukumā iespaidīgi krita Federio Martiness, taču mača galvenais tiesnesis Andris Treimanis viņa ciešanām nenoticēja. Jau pēc brīža urugvajieties izcēlās pozitīvā nozīmē, no metriem 18 pa zemi caur spēlētāju burzmu raidot bumbu vārtu kreisajā stūrī – jau 3:0 čempionu labā.

34. minūtē padarboties nācās arī Meļņičenko, kas pēc patāla Edgara Kārkliņa sitiena, novirzīja bumbu aiz laukuma gala līnijas. Rīdzinieki izpildīja divus stūra pēc kārtas, taču tikt līdz sitienam vārtu četrstūrī netika ne šajā, ne citos uzbrukumos pirmajā puslaikā.

56.minūtē mājinieki uzrīkoja strauju pretuzbrukumu, kas beidzās ar Diakvnišvili laicīgu piespēli Gripam, kurš tūlīt arī izdarīja spēcīgu sitienu apmēram no soda laukuma līnijas, bet lieliski nospēlēja Meļņičenko, ar roku atvairot bumbu. Vēl pēc minūtēm piecām divas iespējas bija Ziļam, taču atkal nekā. Toties otrā puslaika vidū jau ceturto reizi mačā to, kā jāgūst vārti, nodemonstrēja FK "Ventspils" – pēc Eduarda Višņakova piespēles uz vārtu priekšu bumbu kritienā tīklā trieca Turkovs.

Sausā ventspilnieki gan nepalika, jo 74. minūtē ar tālu sitienu Meļņičenko pārspēt izdevās Diakvnišvili. Atlikušajā laikā gan "Daugava" varēja gūt otros vārtus, gan ventspilnieki piektos, taču rezultāts vairs nemainījās – 4:1.

Spotacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: