Ventspils Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā 2010. gada augustā mitināsies rakstnieki, dzejnieki un tulkotāji no Latvijas, Igaunijas, Francijas, Polijas, Baltkrievijas, Japānas un Čehijas.

   

Augustā Rakstnieku mājā pirmo reizi būs jauna baltkrievu dzejniece Volja Hapejeva, kas veido savu otro dzejas grāmatu un raksta pirmo romānu. Volja Hapejeva ir līdzīga literāra rezidenču centra pārstāve no Minskas. Pirmo reizi būs arī tulkotāja no franču ungāru valodā Sofija Kepes no Francijas. Sofija Kepes ir ne tikai tulkotāja, viņa divus gadus koordinē četru literāro rezidenču centru sadarbību starp Franciju, Beļģiju, Poliju un Latviju.

Pirmo reizi Ventspilī Rakstnieku mājā dzīvos dzejniece, rakstniece no Polijas Sofija Beščinska un dzejniece no Japānas Mari Konno. Mari Konno būs iespēja dzirdēt dzejas dienu laikā 7.septembrī Ventspils bibliotēkā kopā ar vēl četriem dzejniekiem no Japānas.  

Rakstnieku mājā ciemosies jau vairakkārt bijusī,  izcilā, daudz godalgotā, jaunā igauņu dzejniece un rakstniece Kristīna Ehina, kas Ventspilī strādās divas nedēļas un pēc tam ieradīsies viņas vecāki, igauņu dzejnieks Andress Ehins un tulkotāja Lī Sepela Ehina. Plānots, ka Pilsētas svētku laikā „Rakstnieku balkonā" uzstāsies arī Kristīna Ehina.

„Rakstnieku balkonā" no mājas rezidentiem uzstāsies arī grupas „Orbita" pārstāvis dzejnieks Semjons Haņins, kas dzīvos Ventspilī visu augustu. No Latvijas dzejniekiem mājā dzīvos Ingrīda Tārauda, lai turpinātu un pabeigtu vērojumu grāmatu "Nenofotografētie mirkļi".

Mājā turpina dzīvot tulkotāja no Čehijas Eva Profousova, kas tulko čehu literatūru vācu valodā. Rakstnieku mājā tulkos jau trešo Jaroslava Rudiša romānu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: