Uz viņa koncertšoviem biļetes izpērk rekordātrumā, jo šī mūziķa sniegumu vēlas baudīt gan klasiskās mūzikas gardēži, gan populāras mūzikas klausītāji. Ventspilniekiem uz kasēm nav jāsteidzas, jo pasaulē pazīstamā zviedru komponista un pianista Roberta Velsa koncertu Pilsētas svētkos uzsauc pašvaldība.

Virtuoza un atraktīva klavierspēle, klasisko melodiju moderns traktējums un populārā mūzika īpašā izpildījumā, vērienīgs šovs, personības šarms, pozitīva enerģija un spēja aizkustināt – tās ir iezīmes, kas raksturo Robertu Velsu un viņa koncertus. Velss pazīstams arī ar to, ka ir visu laiku jaunākais students Zviedrijas Karaliskajā Mūzikas akadēmijā un kļūst par ievērojamu personību šīs valsts mūzikas dzīvē jau 20 gadu vecumā, absolvējot augstskolu. Piecus gadus vēlāk viņš nodibina grupu Visas Stokholmas zvaigznes un izdod savu pirmo solo albumu.

Ar šovu Rhapsody in Rock, ko 2005. gadā Zviedrijā nominēja kā gada labāko notikumu, Velss ar milzīgiem panākumiem koncertējis ne tikai Skandināvijā, Vācijā, Lielbritānijā, Krievijā, bet arī Ķīnā, Austrālijā, Japānā. Populārā zviedra šovus pārraidījušas arī daudzu valstu TV kompānijas, bet muzikālais sniegums iemūžināts CD un DVD, kas kļuvuši par īstiem bestselleriem, autoram iegūstot vairākus Zelta un Platīna diskus.

Viena no pasaulē pazīstamākajām un fascinējošākajām Zviedrijas mūzikas šova zvaigznēm pazīstama arī Latvijā. Kopš 1999. gada mūziķis veiksmīgi sadarbojas ar Liepājas Simfonisko orķestri, ar ko kopā muzicē ne tikai Latvijā, bet arī citās valstīs. Pasaules atzinību viņš guvis gan kā pianists, gan kā komponists. Un arī šajā jomā esam viņu iepazinuši – mūziķa dziesma The Legends Of Rock'n Roll Johny Salamander&Meldras izpildījumā 2007. gadā iekļuva Eirovīzijas nacionālās atlases finālā, kas notika Ventspilī.

Gan pieredzējuši, gan jauni klausītāji, gan klasiskās, gan populārās mūzikas fani Roberta Velsa sniegumu atzinuši par emocionāli uzlādējošu, jo viņa koncertšovi vienmēr ir aizraujoši, piemēram, viens no tiem veidots filmas Karību jūras pirāti stilā, bet galvenais – pozitīvi. Arī 7. augustā Ventspilī gaidāms šovs, ko Velss veidos kopā ar savu deviņu mūziķu grupu, kurā ir perkusionists un divi ģitāristi, trompetisti, saksofonisti un taustiņinstrumentālisti, un trim dziedātājiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: