7. augustā no plkst. 13 līdz 16 norisināsies pasākums „Medības pilī”. Ikviens mednieks vēlas zināt, kur sēž fazāns. Pārfrāzējot šo teikumu, kas krievu valodā sacerēts tikai tālab, lai nesajauktu varavīksnes spektra secību, ikviens cilvēks var sajusties kā mednieks.

Un nevajag teikt, ka nevarat pat mušu nosist- tieši mušu sitēji ir tie negantākie sekotāji mednieka instinktam mūsos. „Medības pilī” iecerētas tieši ar tādu domu- ļaut izpausties gan „mušu sitējam”, gan tam, kurš dabu medī ar objektīva palīdzību.

Ventspils muzeja izstāžu zālē patlaban skatāmo Ventspils novada medību trofeju 2010’izstādi „Zvēri mežos un ūdeņos”, papildinās dažādas norises gan pils pagalmā, gan pilī, darbojoties zem viena – medību karoga.

Pils iekšpagalma puskrēslā varēs sekot meža zvēriem viņu barošanās vietās (Dabas aizsardzības pārvaldes struktūrvienības Slīteres nacionālā parka administrācijas sagādātie kinomateriāli), notiks meža skolas nodarbības, kurās zvēru pēdas var mācīties pazīt pēc ļoti senām, ne tikai viduslaikos lietotām, metodēm. Bet tikām pils pagalmā darbosies seno cīņu kluba „Comturia Wynda” bruņinieki, demonstrējot paņēmienus un iesaistot veiklības pārbaudēs  tos drosmīgos skatītājus, kas vēlēsies iejusties viduslaiku mednieka tēlā.

Pavisam īstas sajūtas varēs piedzīvot kopā ar Godesverderas (Dieva sala) iemītniekiem,  kas rādīs, ko spēj veikt loks un bultas lapsu un mežacūku „medībās”.

Drosminiekiem visos laikos tiek veltītas dziesmas, arī Medībās pilī skanēs 15.-16.gs. dziedājumi „Mundus” izpildījumā. Bet tiem, kas vēlēsies nospraust savu mērķi, gravēt kausā, darināt bultas un ādas makus, izliet brīnumlodi savam medījumam, nobaudīt spēka zāles medību veiksmei – jādodas pie pils pagalma ļaudīm un meistariem, kas darīs visu, lai jūsu ieceres piepildītos.

Tie, kuriem dailes medības ir pirmajā vietā, kopā ar „bbfactory” lielo kastaņu ēnā varēs uz vietas uzburt personīgā skaistuma noslēpuma krēmu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: