Ventspils Augstskolā beigusies pieteikšanās studijām, pavisam savu vēlmi studēt pauduši 604 jaunieši.

 Vislielākais konkurss izveidojies angļu tulku bakalaura programmā. Šajā programmā uz 40 budžeta vietām pieteikušies 147 pretendenti, konkurss uz vienu vietu ir 3,7.

Daudz studētgribētāju pieteikušies arī bakalaura programmā Vadībzinātnes. Šajā studiju virzienā uz 40 budžeta vietām pretendē 143 jaunieši (uz vienu vietu – 3,6).

Populāra ir arī elektronikas bakalaura studiju programma, tajā uz 32 budžeta vietām pieteikušies 90 studenti (uz vienu vietu – 2,8).  Ievērojama interese ir arī par vācu tulku (konkurss uz vienu vietu – 2,8) un datorzinātņu bakalaura (2,6 uz vienu vietu) programmām.

Mazāka konkurence ir maģistra studiju programmās. Piemēram, profesionālajā maģistra studiju programmā Juridisko tekstu tulkošana pieteikušies tieši tik pretendentu, cik ir budžeta vietu skaits, proti, 25. Uzņēmējdarbības vadības maģistra programmā konkurss uz vienu vietu ir 1,1, bet datorzinātņu maģistra programmā – 1,4.

VeA rektors Jānis Vucāns atzīst, ka studētgribētāju skaits šogad ir nedaudz lielāks nekā citus gadus, taču pagaidām vēl pāragri spriest par uzņemšanas rezultātiem, jo ne visi jaunieši, kuri pieteikušies, arī paliks studēt. Daudzi iesniedz pieteikumus vairākās augstskolās vienlaicīgi un savu galīgi izvēli izdara vēlāk. Tie, kuri savu nākotni vēlas saistīt ar VeA, pirmdien un otrdien gaidīti reģistrēties studijām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: