Ventspils tiesa šonedēļ sāka izskatīt lietu, kurā apsūdzētā sieviete rīkoja manikīru kursus, audzēkņiem izsniedzot viltotus sertifikātus.

 Šoreiz apsūdzētā, kura ir pilsētā labi zināma manikīre, uz tiesu bija ieradusies, tādēļ tā beidzot varēja notikt. Anžela tiek tiesāta par seniem notikumiem. Laika posmā no 2005. Līdz 2008. gadam viņa ir piekrāpusi vismaz 16 cilvēkus – 15 sievietes un vienu vīrieti. Turklāt vairākiem cilvēkiem kursi rīkoti jau tad, kad notika izmeklēšana pret viņu ierosinātā kriminālprocesa ietvaros. Anžela cietušajiem rīkoja manikīra un pedikīra kursus, vienai sievietei arī friziera kursus, no katra iekasējot samaksu 170 līdz 380 latu apmērā.

Pēc kursu pabeigšanas audzēkņiem izsniegti starptautiskas nozīmes sertifikāti un diplomi, kuri bija viltoti. Lieki teikt, ka pasniedzējai kursu rīkošanai nebija licences. Pirms tam viņai gan bijis līgums ar kādu firmu, kas deva tiesības vadīt kursus un izdot sertifikātus, taču 2005.gada aprīlī šis līgums tika lauzts, taču tas Anželu neatturēja turpināt rīkot kursus un izsniegt nu jau viltotus sertifikātus.

Kopumā Anžela no cietušajiem par apmācību paņēmusi 4380 latus, kaut arī vairāki audzēkņi kompensācijā prasīja lielāku naudas summu, uzskatot, ka viņiem nodarīti lielāki zaudējumi. 

Gan prokurore, gan apsūdzētās advokāts bija ar mieru lietu izskatīt bez pierādījumu pārbaudes un liecinieku iztaujāšanas, jo apsūdzētā savu vainu atzina un arī naudu audzēkņiem bija gatava atmaksāt. Šādu iespēju process paredz, ja apsūdzētais savu vainu atzīst, un tas ļauj krietni paātrināt procesu, uzreiz uzrādot apsūdzību. Taču tam nepiekrita dažas no apkrāptajām, tādēļ lieta atlikta uz novembri, pieaicinot lieciniekus, kuri nebija ieradušies. Izskatījās, ka cietušās neapzinājās, ka tādā veidā tiesas process stipri ieilgs, un viņas savu naudu tik ātri neatgūs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: