Vakar Ventspilī tika gaidīta Baltkrievijas Republikas Transporta un komunikāciju ministrijas delegācija ministra I. Ščerbo vadībā, taču vizīte nenotika.

Baltkrievijas Republikas Transporta un komunikāciju ministrijas divu dienu vizīte Latvijā bija plānota 27.–28. jūlijā. Tās programmā bija iepazīšanās ar Latvijas ostām. Vakar baltkrievu delegācijai bija paredzēts pavadīt trīs stundas Ventspilī un tikties ar pilsētas mēru Aivaru Lembergu. Pirmdien Baltkrievijas ministrs I. Ščerbo informēja savu Latvijas kolēģi K. Gerhardu par to, ka ieplānotā vizīte nenotiks iepriekš paredzētajā laikā sakarā ar baltkrievu valdības ārkārtas pasākumiem.

Precīzāku informāciju par vizītes atcelšanas iemesliem oficiālie avoti nesniedz. Pēc Latvijas Satiksmes ministrijas informācijas, šobrīd tiek saskaņots jaunais iespējamās baltkrievu delegācijas vizītes laiks. K. Gerhards un I. Ščerbo pašlaik vada Starpvaldību komisiju divpusējo attiecību attīstībai starp Latviju un Baltkrieviju. Kaspars Gerhards jau no sava kolēģa saņēmis ielūgumu apmeklēt starptautisko izstādi un konferenci Baltkrievijas Transporta un loģistikas forums, kas no 5. līdz 7. oktobrim norisināsies Minskā.

Baltkrievija ir nozīmīgs Ventspils ekonomiskais partneris. Šīs vizītes gaitā bija plānots pārrunāt jautājumus par pārvadāto baltkrievu kravu apjomu palielināšanu caur Latvijas ostām. Jāatgādina, ka pēdējo gadu laikā ievērojami apsīkusi baltkrievu kālija mēslojumu kravu plūsma caur Kālija parka termināli.

No neoficiāliem informācijas avotiem zināms, ka jautājums par iespējamo baltkrievu mēslojumu kravu apjomu atjaunošanu varētu tikt iekļauts Ventspils apmeklējuma dienaskārtībā. Baltkrievu preču apjoma palielināšanas iespējas Ventspils ostā saistītas ar Venecuēlas naftas importu Baltkrievijā. Pirmās naftas partijas pagaidām nosūtītas caur Tallinas ostu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: