Kārļa Štrāla XIIIStarptautiskajā konkursā „Jaunais flautists”, kas norisinājās Rīgas 2. mūzikas skolā, Ventspili pārstāvēja trīs mūzikas skolas audzēkņi, kurus konkursam bija sagatavojusi pedagoģe Aina Lodziņa un koncertmeistare Vineta Martinovska.

No ventspilniekiem visaugstāko atzinību – laureāta diplomu un I vietu šajā konkursā izcīnīja 3. klases flautiste Terēza Tīrmane (attēlā). Savukārt I pakāpes diplomu ieguva 5. klases audzēkne Laura Valentīna Zahareviča, bet II pakāpes diploma saņēma 5. klases audzēkne Renāte Lodziņa.

Savukārt 18. aprīlī Ventspilī norisinājās Ziemeļkurzemes reģiona mūzikas literatūras konkurss „Dzirdi un zini”, kurā piedalījās audzēkņi no Ventspils, Piltenes, Kuldīgas, Kandavas, Talsu, Dundagas, Rojas un Valdemārpils Mūzikas skolām.

Ventspils Mūzikas skolu šajā konkursā pārstāvēja apvienotā 6. un 8. klases komanda: Diāna Puhova, Terēze Frišava, Monta Hermansone, Veronika Muravjova, Vadims Oļhovojs un Vladislavs Šapovalovs, kas sīvā konkurencē izcīnīja III pakāpes diplomu. Ventspils komandu konkursam bija sagatavojušas pedagoģes Rita Grīnberga un Ligita Vaļuka.

Starptautiskajā pianistu konkursā „Muzikālā lilija”, kas no 20. līdz 21. aprīlim norisinājās Baltkrievijas pilsētā Novopolockā, piedalījās ne tikai jaunie talanti no Minskas, Maskavas, Sanktpēterburgas un citām Krievijas pilsētām, bet arī tika pārstāvēta Latvija. No Ventspils šajā konkursā piedalījās mūzikas skolas audzēkņi Līva Kukle, Kristaps Piņkovskis un Marina Rediko, kuras sniegumu konkursa žūrija novērtēja ar III pakāpes diplomu.

Bet Lietuvā notika XII pūtēju orķestru čempionāts, kurVentspils Mūzikas vidusskolas un kultūras centra apvienotais pūtēju orķestris "Ventspils" diriģenta Valentīna Vinokurova vadībāizcīnīja 1. vietu un balvu par labāko obligātā skaņdarba izpildījumu. Arī pagājušajā gadā ventspilnieki startēja šajā čempionātā, izcīnot Grand Prix C kategorijā, kas irotrāaugstākā grūtības pakāpes grupa. Savukārt šogad pūtēju orķestris “Ventspils” čempionātā jau startēja D kategorijā, kas ir pirmā augstākā grūtības pakāpes grupa aiz profesionālajiem orķestriem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: