Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Arbo dubulto eksporta apjomus

Eksports ir joma, uz ko valsts liek lielas cerības Latvijas ekonomiskās izaugsmes veicināšanā. Savu artavu tajā iegulda arī Ventspils uzņēmums SIA Arbo, kas pērn dubultojis eksporta apjomus.

Krasovsku novērtē valsts prezidents

Ventspils Attīstības pārvaldes vadītāja Kristīne Krasovska ir vienīgā pašvaldību pārstāve, kura uzaicināta strādāt Valsts prezidenta Stratēģiskās attīstības komisijas darba grupā, kas sniegs priekšlikumus valdībai, kā novērst milzīgās reģionālās atšķirības Latvijā.

2.lpp.Viedoklis: "Mirt ar godu", laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Vai ik dienu tiek pieņemti jauni likumi, ko un cik kādam atņemt, ko aizliegt, par ko sodīt un līdztekus tiek rēķināts, cik no tā tiks iekasētā nauda valsts budžetā.»

3.lpp.

Eiropas nauda Zvaigžņu ielas rekonstrukcijai

Šā gada sākumā Komunālā pārvalde iesniedza Satiksmes ministrijā projekta pieteikumu līdzfinansējuma piesaistei no Eiropas Reģionālās attīstības fonda Zvaigžņu ielas posma rekonstrukcijai. Nu saņemta ziņa, ka projekts tiks atbalstīts.

Teritorijas prasa čaklas rokas

Dienu pirms Lielās talkas Ventas Balss apmeklēja traki piegružotas vietas Pārventā.

4.lpp. Kriminālziņas. Policija zādzības atklāj biežāk

Šogad Valsts policijas Ventspils iecirknim labāk veicas ar zādzību atklāšanu. Sokas arī sevišķi smago noziegumu izmeklēšana.

Tiesnesis rāj aizstāvjus un policistus

Jau trīs gadus Talsu tiesā bezcerīgi iesprūdušo lietu, kurā zādzībās apsūdzēti septiņi cilvēki, tagad mēģinās šķetināt Ventspils tiesa. Tiesnesis ir izbrīnīts par Talsu policijas un advokātu neprofesionālo rīcību.

Grib tvarstīt pateicīgos pacientus

Ja pacients dos ārstam tā dēvēto pateicību, viņu varēs saukt pie kriminālatbildības.

5.lpp. Kultūra. Meklē kultūru kontaktus laikā un telpā

Divas dienas pilsētā skanēja Kurzemes mācība, tika meklēti kultūru ceļi un krustceļi. Konference Ventspils paralēle IV lutināja ne tikai ar kvalitatīviem stāstījumiem par senlaikiem un mūsdienām, vēsturi un arheoloģiju, ekoloģisku katastrofu un personvārdiem, bet arī tikšanos ar rakstniekiem un grupas Gaujarts mūziķiem.

6.lpp. Sports. Somijas motobraucēji izvēlas Ventspili

Vairākās Ventspils novada mototrasēs jau trešo gadu pēc kārtas notika Somijas motobraucēju pirmssezonas treniņnometne, ko organizēja Austrijas motociklu lielražotāja pārstāvniecība Somijā KTM Nordic.

Grišuņins nekvalificējas olimpiskajām spēlēm

Londonas olimpisko spēļu Eiropas zonas kvalifikācijas turnīrā boksā zaudējumu piedzīvojis ventspilnieks Nikolajs Grišuņins, kas ceturtdaļfinālā ar 5:16 piekāpās pagājušā gada Eiropas čempionāta bronzas medaļas ieguvējam turkam Bahramam Muzafferam.

7.lpp. Sargā dārzu un gatavo radiem ēst

Dzidra Pētersone dzīvo privātmājas otrajā stāvā un tekalēšana augšup, lejup palīdz uzturēt tonusu, kas noder, no Žāžciema kājām ejot uz pilsētu.

Zigucītim atkal ir spēks

Ar savu vīru Ivaru Zigrīda Smukkalne iepazinās, studējot Jelgavā un spēlējot volejbolu. Viņi bija kopā gandrīz 50 gadu, bet pirms diviem pavasariem Ivars negaidīti aizgāja mūžībā. Zigrīdai sākās jauns dzīves cēliens. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: