Livonijas ordeņa pilī, Amatu mājā un Herberta Dorbes muzejā iestāsies pilnīga Muzeju nakts.

Pasākums paredzēts 15. maijā no plkst. 22.30 līdz 01.00. Ieeja - bez maksas. Šogad, iekļaujoties kopīgajā Muzeju nakts Dabas tēmā, Ventspils muzejā dominēs gan dabas skaņas, gan tumsas aizsegā rosīsies dabas jeb puķu bērni, bet īstā dārzā varēs dzirdēt pat koku stāstus.  

Livonijas ordeņa pils mūrus iekustinās Ventspils Mūzikas skolas audzēkņu dabas skaņu atdarinājumi uz dažādiem mūzikas instrumentiem, visas pils galerijas apdzīvos dabas skatu un dzīves motīvi no muzeja pedagoģiskajām programmām un notiekošo pieskatīs pati Māte Daba. Muzeja ekspozīcija būs apmeklētājiem atvērta bez maksas no 22:30 līdz vieniem naktī.

Papildus pastāvīgajai ekspozīcijai, skatāmas arī trīs izstādes – sasaucoties ar putnu balsīm, VM krājuma un Jāņa Gorobeca privātkolekcijas izstāde Putni monētās un izstāde Tirgus laukums.  

Arheoloģiskās izpētes materiāli, kurā varēs iepazīt atjaunotā Ventspils Tirgus laukuma neredzamo daļu. Dabiskās slāpes un izsalkumu varēs remdēt ar pilskroga Melnais Sivēns speciālo piedāvājumu.

Amatu mājā no plkst. 22.30 tiks iekārtota Hipiju laboratorija, kurā pie dzīvas uguns notiks apmācības prievīšu darināšanas un puķu tapināšanas darbnīcās. Tiks vārīta un ievārīta trejdeviņu zāļu tēja, bet absolūto iejušanos puķu bērnu laikā un izjūtās garantēs Ventspils Mūzikas vidusskolas audzēkņu akustisko ģitāru skaņas. Turklāt, tie, kas vēlēsies saglabāt aizejošā mirkļa burvību, varēs iemūžināt sevi Amatu mājas jaunajā Fotosalonā.

Arī Herberta Dorbes muzejs Muzeju naktī būs zaudējis mieru un kopā ar Ventspils 1.ģimnāzijas radošajiem jauniešiem un skolotāju Viju Draviņu svinēs Senču putekļiem 50.gadu jubileju, kurā īpaši tiks izcelts rakstnieka stādītais dārzs, kur katram kokam veltīts savs stāsts.  

Muzeju naktī Ventspils muzeja darbīgās mājas no plkst. 22.30 atvērtas bez maksas un laipni aicina visus pavasara bezmiega pārņemtos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: