Šodien plkst. 17.30 teātra nams Jūras vārti uzņem Latvijas Mākslas akadēmijas studentus un atklāj izstādi „Rīga – Ventspils”.

Izstādē „Rīga – Ventspils” skatāmo darbu autori ir Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības apakšnozares 3. kursa studenti. Izstādes ekspozīcija veidota no liela formāta kompozīcijām, kas tapušas pēdējo 2 gadu laikā. Vairāki no aplūkojamajiem darbiem radīti pavisam nesen īpaši izstādei „Rīga – Ventspils” teātra namā „Jūras vārti”.

Izstādes dalībnieki piedāvā savu interpretāciju par atšķirīgo līdzīgajā un līdzīgo atšķirīgajā. „Lai arī mācāmies visi kopā, un ikdienā bieži uzturamies līdzīgā vidē, darbos atklājas katra personīgais pasaules vērojums, individuālā uztvere un atšķirīgās intereses glezniecībā.”

Izstādē aplūkojamos darbus vieno tieši fakts, ka to autori ir laikabiedri un līdzgaitnieki, kam ir savs noteikts un salīdzinoši līdzīgs skatījums uz mākslas vides procesiem un savu vietu tajos.

Izstādē „Rīga – Ventspils” piedalās Laimdota Steķe, Māra Brīvere, Krista Dzudzilo, Madara Neikena, Elza Sīle, Dagne Ventiņa, Laima Steika, Gundega Kaņepāja, Dārta Leiškalne, Zane Tuča, Edgars Soprāns un Artūrs Bunts.

Izstāde būs apskatāma līdz 1. maijam.

Ieeja bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: