Kriminālvajāšanas uzsākšanai prokuratūrā nodod lietu ar 12 epizodēm par zādzībām no tirdzniecības vietām. Galvenievaroņi – četri nepilngadīgie.

Februāra sākumā Ventspils policijas iecirknī tika uzsākts kriminālprocess par zādzību ar iekļūšanu telpā – zādzība pastrādāta veikalā Ventspilī, Tirgus ielā. Uzsākot izmeklēšanu, pieņemts lēmums šo kriminālprocesu apvienot vienā lietvedībā ar vairākiem citiem kriminālprocesiem, kas uzsākti par tādiem pašiem nodarījumiem, tas ir, zādzībām no dažādām tirdzniecības vietām, iekļūstot tajās. Zādzības pastrādātās Ventspilī šā gada janvārī un februārī.

Par aizdomās turētajiem šajos noziedzīgajos nodarījumos tika atzīti četri nepilngadīgi jaunieši. Divi no viņiem dzimuši 1995., viens 1994., bet jaunākais – 1996. gadā. Vecākais no zēniem atzīts par aizdomās turēto visos apvienotajos kriminālprocesos, tas ir – viņam inkriminētas 12 zādzību epizodes.

Aizdomās turētajam tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. Arī viens no 1995. gadā dzimušajiem ir piedalījies visās zādzību epizodēs un viņam tika piemērots drošības līdzeklis – nodošana policijas uzraudzībā.

Savukārt pārējiem diviem inkriminētas attiecīgi divas un viena zādzību epizode. Tādējādi pirmstiesas izmeklēšanas laikā ir apkopots pietiekams liecību apjoms un nostiprināta pierādījumu bāze, kas ļauj kriminālprocesa materiālus nodot Ventspils prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai attiecībā pret aizdomās turētajiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: