Vides uzraugi akceptējuši Ventspils ostas graudu termināļa "Ventspils Grain Terminal" akcionāru plānus par graudu dzirnavu un makaronu izstrādājumu ražošanas līnijas izveidi.

28. jūnijā Valsts vides dienesta Ventspils reģionālā vides pārvalde izdevusi projekta ietekmes uz vidi sākotnējo izvērtējumu. 8.jūlijā šo izvērtējumu apstiprinājis Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Vides pārraudzības valsts birojs, atzīstot kopējo jaunās ražotnes gaidāmo antropogēno slodzi uz vidi par pieļaujamu, savukārt papildu slodzi, ko tā radīs, - par nebūtisku. Celtniecības iespējas un tālāka ražošanas tehnoloģija dod iespēju maksimāli samazināt un pārvaldīt šīs slodzes faktorus, skaidroja AS "Ventspils Grain Terminal" valdes priekšsēdētājs Vladislavs Šafranskis.

Līdz ar to AS "Ventspils Grain Terminal" izpildījusi vienu no projekta realizācijas sagatavošanas stadijām. Nākamais solis šī un vēl otra investīciju projekta - noliktavu paplašināšanas - realizācijā būs to sabiedriskā apspriešana. Uzņēmums iesniedzis pilsētas domē un Ventspils brīvostas pārvaldē visus procedūrā paredzētos dokumentus. Pēc tam, kad no brīvostas pārvaldes būs saņemta rakstiska piekrišana projektu īstenošanai un būs pabeigta sabiedriskā apspriešana, uzņēmums plāno sākt projektēšanas darbus.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: