Kurzemes apgabaltiesa ir atcēlusi attaisnojošo Ventspils tiesas spriedumu sievietei, kura rīkoja manikīru kursus, audzēkņiem izsniedzot viltotus sertifikātus.

Lieta Ventspils tiesai ir nosūtīta atpakaļ, lai tā veiktu izskatīšanu no jauna, informē Kurzemes apgabaltiesas tiesneša palīdze Zinaīda Puriņa. Lietu atkārtoti izskatīs cits Ventspils tiesas tiesneša sastāvs.

Jāatgādina, ka Ventspils tiesa ne tikai pilnībā attaisnoja manikīri Anželu Čerņakovu, bet arī noraidīja 16 audzēkņu pieprasītās kompensācijas par kursos iztērēto naudu. Attaisnojošā sprieduma motivācija: pirmstiesas procesā vispār nav tikusi izdarīta izmeklēšana, lai noskaidrotu, vai un kādos apstākļos Anžela izdarījusi dokumentu un zīmogu viltošanu. Tāpat tiesa nevarēja atzīt reāli notikušas mācības par krāpšanu, jo par samaksu ir dots pakalpojums apmācības formā, kā tas bijis paredzēts līgumā. Ventspils prokuratūras prokurore šo spriedumu pārsūdzēja Kurzemes apgabaltiesā, kas to atcēla.

Ventas Balss jau rakstīja, ka visi cietušie par attaisnojošo spriedumu bija šokā. It īpaši tādēļ, ka sākotnēji apsūdzētā savu vainu atzina un bija gatava katram cietušajam atmaksāt 170 līdz 380 latus, kurus viņa saņēma par kursiem, pretī izsniedzot viltotus sertifikātus un diplomus. Taču tiesas turpinājumā Anžela savu nostāju mainīja. Viņa tiesai skaidroja, ka toreiz savu vainu atzinusi, jo noticis šķiršanās process no vīra, viņa bijusi depresijā un gribējusi, lai visa šī lieta ātrāk beigtos. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: