Vakar pēcpusdienā Ventā noslīcis kāds makšķernieks, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

Ap plkst. 16.24, VUGD saņēma informāciju par negadījumu Vārves pagastā Ventas upē. Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka uz ūdens virsmas atrodas noslīcis cilvēks, tuvumā peldēja laiva, bet krastā Valsts policijas darbinieki atrada noslīkušā automašīnu. Notikušā apstākļus skaidros Valsts policija.

Pagājušajā piektdienā ugunsdzēsēji glābēji Daugavpils novada Sventes pagastā no Daugavas izcēla apmēram 50 gadus vecu noslīkušu makšķernieku. Savukārt, Rīgā, Andrejostā kādam makšķerniekam kļuva slikti ar veselību, viņš iekrita Daugavā un noslīka. Nedēļas nogalē Ancē peldēšanās traģiski beidzās kādam 21 gadu vecam jaunietim.

VUGD atgādina, ka cilvēka dzīvību, atrodoties uz ūdens, var pasargāt tieši glābšanas veste, kas pēc iekrišanas ūdenī ļaus viņam turēties uz ūdens virsmas, tāpēc VUGD aicina makšķerniekus lietot tās. Tāpat nav ieteicams doties makšķerēt vienam, jo, ja notiks nelaime, blakus nebūs neviena, kas varētu izsaukt glābējus un palīdzēt nelaimē nokļuvušajam.

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 30.maija plkst. 6:30 līdz 31.maija 6:30, (VUGD) saņēmis 34 izsaukumus. Kopumā dzēsti 17 ugunsgrēki, veikti 9 glābšanas darbi, bija arī astoņi maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos nav cietuši vai bojā gājuši cilvēki.  

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: