Aizvadītajās trīs diennaktīs, laika posmā no 31. maija plkst. 6.30 līdz 3. jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Kurzemes reģiona pārvalde saņēma 22 izsaukumus – astoņus uz ugunsgrēku dzēšanu, deviņus uz glābšanas darbiem un vēl pieci izsaukumi bija maldinājumi.

Piektdien plkst. 21.08 saņemts izsaukums uz Kr.Valdemāra ielu, kur neapsaimniekotā divstāvu ēkā dega sadzīves atkritumi 2 m2 platībā. Plkst. 21.29 ugunsgrēks likvidēts.
Piektdien Ventspilī divas reizes saņemti izsaukumi, kur deguši atkritumu konteineri – Talsu ielā un Sūnu ielā.

Svētdien no Ventas ugunsdzēsēji glābēji izcēla bojā gājušu cilvēku un nodeva Valsts policijas darbiniekiem. 1. jūnijā Valsts policijā saņemta informācija, ka Ābolu ielā sieviete iegājusi peldēties, bet neiznāca ārā no ūdens. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta ūdenslīdēji glābēji uzsāka pazudušās sievietes meklēšanas pasākumus, taču bez rezultātiem. Nākamajā dienā, 2. jūnijā sievietes līķis tika izvilkts ārā no ūdens. Valsts policijā par notikušo uzsākts kriminālprocess un tiek skaidroti notikušā iemesli.

VUGD atgādina: ievērojiet piesardzību atpūtā pie ūdens. Neapdomīga un pārgalvīga rīcība, kā arī nezināšana nereti noved pie traģiskiem negadījumiem. Gada siltākie mēneši ir laiks, kad notiek visvairāk nelaimes gadījumu pie un uz ūdens! Gadījumos, ja redzat, ka cilvēks slīkst nekavējoties izsauciet glābējus pa tālruni 112, pēc iespējas precīzāk norādot nelaimes vietas koordinātes un piebraukšanas iespējas!

Aizvadītajās diennaktīs VUGD kopumā saņēma 174 izsaukumus – 48 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā uz vienu uz meža ugunsgrēka dzēšanu, 90 uz glābšanas darbiem, bet 36 izsaukumi bija maldinājumi.

Lasi vēl