AS "Ventas osta" pagājušajā gadā strādāja ar 3,013 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 14,1% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās par 3,4% - līdz 9914 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka "Ventas osta" strādā sadarbībā ar Ventspils brīvostas pārvaldi, ar kuru ir noslēgts sadarbības līgums.

Līgums paredz, ka "Ventas osta" pārņēmusi brīvostas pārvaldes līgumus ar kuģu aģentūrām, ar kuru starpniecību iekasē Ventspils brīvostā noteiktās ostas maksas un arī maksas par ostas pakalpojumiem.

Tāpat "Ventas osta", kurai nav atbilstošas ostas infrastruktūras, sedz brīvostas pārvaldes izmaksas par materiāltehnisko nodrošinājumu vairākās sfērās, kā arī abi uzņēmumi noslēguši papildu vienošanos par pārvaldes izdevumu atlīdzināšanu, ar kuru "Ventas osta" iesaistās Ventspils brīvostas akvatorijas drošu kuģošanas ceļu dziļumu uzturēšanas darbu izmaksu segšanā.

Kā galveno uzņēmuma mērķi nākotnei uzņēmuma vadība noteikusi ostas darbības, pārvaldīšanas un apsaimniekošanas nodrošināšanu.

"Ventas osta" 2022. gadā strādāja ar 2,64 miljonu eiro apgrozījumu un 10 260 eiro peļņu.

Uzņēmums reģistrēts 2019. gada decembra beigās, un tā pamatkapitāls ir 35 000 eiro. "Ventas osta" pieder valstij.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: