Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa amatpersonas otrdien, 13. septembrī apsekoja vairākas tirdzniecības vietas ar mērķi pārbaudīt, vai pārdevēji un veikalu vadītāji ievēro aizliegumu pārdot alkoholiskos un enerģijas dzērienus nepilngadīgām personām.

Valsts policijas Ventspils iecirkņa Kārtības policijas nodaļas amatpersonas apsekoja astoņas tirdzniecības vietas, no kurām viena atradās pilsētā, bet septiņas – Ventspils novadā. Pārkāpumi tika konstatēti trīs tirdzniecības vietās, tostarp vienā degvielas uzpildes stacijā, kur pārdevējas pārdeva nepilngadīgai personai enerģijas un alkoholiskos dzērienus.

Diemžēl vienā no tirdzniecības vietām pārdevēja, nepacēlusi acis, pārdeva jaunietim enerģijas dzērienu. Citā tirdzniecības vietā pārdevēja palūdza jaunietim uzrādīt personu apliecinošu dokumentu, ko viņš arī izdarīja, pēc kā pārdevēja to aplūkoja un atdeva atpakaļ jaunietim. Taču vēlreiz palūdza to uzrādīt, pēc tam to atdodot atpakaļ. Varētu domāt, ka pārdevēja sapratusi, ka jaunietis nav pilngadīgs, taču pieļāva kļūdu – pat pēc atkārtotas dokumentu apskatīšanas, viņa pārdeva jaunietim alkoholiskos dzērienus. Savukārt citā tirdzniecības vietā pārdevējai nāca palīdzēt kolēģes un viņas trijatā uz kalkulatora rēķināja jaunieša vecumu un tam bija pozitīvs rezultāts – viņas jaunietim aizliegtos dzērienus nepārdeva.

Visos gadījumos, kur konstatēti pārkāpumi, ir uzsākti administratīvo pārkāpumu procesi pret veikala darbiniecēm, kuras pārdeva enerģijas un alkoholiskos dzērienus, un pret tirdzniecības vietām.

Informējam, ka alkoholiskos dzērienus un enerģijas dzērienus ir aizliegts pārdot personām, kuras ir jaunākas par 18 gadiem, un šīs personas nedrīkst tos iegādāties. Lai pārliecinātos par personas vecumu, mazumtirgotāja pienākums ir pieprasīt, lai persona uzrāda personu apliecinošu dokumentu.

Par enerģijas dzērienu pārdošanu personām, kuras ir jaunākas par 18 gadiem, piemēro naudas sodu juridiskās personas darbiniekam — pārdevējam — no 140 līdz 175 eiro, bet juridiskajai personai — no 350 līdz 700 eiro. Par alkoholisko dzērienu pārdošanu personām, kuras ir jaunākas par 18 gadiem, piemēro naudas sodu juridiskās personas darbiniekam — pārdevējam — no 280 – 700 eiro, bet juridiskajai personai — no 700 līdz 7100 eiro.

Šādas pārbaudes tiek veiktas regulāri un tiks rīkotas arī turpmāk.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • -1
    Johny Bannis 16.09.2022, 12:39:48

    tad jau sanāk , ka sūtīja 17gadi un 364 dienas, nabaga kasieres gruzīt uz matemātiku.

  • -1
    Heinrich 17.09.2022, 15:25:20

    Kādreiz teica -menti padlas.
    Tagad,valsts valodu lietojot,-kruķi maitas!

  • -4
    Gārfilds 17.09.2022, 17:03:19

    Runā, kas mentus sauc par padlām, tie paši arī stučī iedzīvotājus un bombardē ar savām likstām.

  • -1
    reku 17.09.2022, 15:32:58

    Atceroties savus jaunības gadus,var secināt,ka Psrs okupācijas laikā pie dzēriena tikt bija vieglāk.Neatminos,ka kādreiz būt prasīta pase,kaut dzeramos iegādājos kopš 15 gadu vecuma.

  • 0
    Janis Zvejnieks 18.09.2022, 15:18:47

    Kas ko runa :)Ir labs teiciens.Kad sunim nav ko darit,tad vins savas olas laiza :)Ta ari sini gadijuma,to tacu vajadzeja izdomat:)dabut kazacoku,ko iesutit,kuram 3pardevejam, uz kalkulatora jarekina vina vecums.Viniem pasiem kauna nav, ar tolielities ?Un tad pasi brinas,ka visados nesmukos vardos vinus apsauka.Vajadzetu stradat pa faktu,neviss domat mahinacijas.Ka kaut kas,tad caur avizi.Milie cilveki palidziet,vai kads kautko nav redzejis,dzirdejis :)

  • 0
    Janis Zvejnieks 18.09.2022, 15:38:33

    Kadi ta planoja,sito specoperaciju :)))Legalie reketieri formas,90 gdu stila

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: