Pamatojoties uz 2020. gada 12. marta Ministru kabineta rīkojuma nr. 103 Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu 4.1. punktā pausto – «valsts un pašvaldību iestādēm izvērtēt un iespēju robežās nodrošināt klātienes pakalpojumu sniegšanu attālināti» –, Sociālais dienests plāno organizēt klientu apkalpošanu šādi:

Nr.

Sociālās palīdzības veids

Rīcība

1.

 

 

Pabalstu izmaksa kasēs

Jebkura pabalstu izmaksa kasēs tiek pārtraukta uz laiku līdz ārkārtas situācijas atcelšanai valstī. Aicinām ikvienu personu izmatot iespēju pabalstu saņemt norēķinu kontā, to var risināt, telefoniski sazinoties ar Sociālo dienestu.

2.

Pabalstu iesniegumu pieejamība klientiem un to iesniegšana

 

Iesniegumu pieejamība elektroniski – mājaslapās www.ventspils.lv, www.latvija.lv.

Iesniegumu pieejamība klātienē – Sociālajā dienestā Raiņa ielā 10 speciāli paredzētā vietā pie ieejas Sociālajā dienestā.

Iesniegumu iesniegšana – pastkastītēs pie Sociālā dienesta ieejām Raiņa 10 un Talsu 39 vai speciāli izveidotā kastē pie Raiņa ielas 10 ieejas durvīm, vai elektroniskā dokumenta veidā, kas parakstīts ar drošu elektronisko parakstu, uz e-pastu: socdienests@ventspils.lv.

*Iesniegumi tiek pieņemti arī brīvā formātā.

3.

Klientu saziņai

Elektroniski – e-pasts: socdienests@ventspils.lv;

Pa tālruni – 63601210 (Raiņa ielā 10), 63663002 (Talsu ielā 39).

4.

Trūcīgās personas pabalstu garantēto minimālo ienākumu (GMI) līmeņa nodrošināšana un dzīvokļa pabalsta saņemšana

Ikviena pabalsta izmaksa tiks veikta tikai personas norēķinu kontā līdz laikam, kad valstī tiks pārtraukta ārkārtas situācija.

5.

Statusu piešķiršana

Esošiem klientiem – lai uzzināt detalizētu organizācijas kartību par trūcīgā vai maznodrošinātā statusa pagarinājuma kārtību, aicinām sazināties telefoniski.

Pirmreizējie klienti – lūdzam zvanīt, darbinieki telefoniski iepazīstinās ar kartību, kā rīkoties, lai iegūtu trūcīgā vai maznodrošinātā statusu, atbilstoši šā brīža darba organizācijas kārtībai.

6.

Pabalsti uz norēķinu kontiem

Pabalstu izmaksa uz norēķinu kontiem notiek bez izmaiņām.

7.

Lieldienu pabalstu izmaksa uz norēķinu kontiem

Pabalsta izmaksa uz norēķinu kontiem notiek bez izmaiņām.

8.

Lieldienu pabalstu izmaksa kasēs

Pabalstu izmaksa kasēs tiek pārcelta uz laiku pēc ārkārtas situācijas valstī.

Aicinām ikvienu personu, kas jau uzrakstījusi iesniegumu, izmatot iespēju šo pabalstu saņemt norēķinu kontā, to var risināt telefoniski, sazinoties ar Sociālo dienestu.

9.

Lieldienu pabalstu izmaksa ar piegādi mājās

Pabalstu izmaksa ar piegādi mājās tiek pārcelta uz laiku pēc ārkārtas situācijas valstī. (Klienti tiek telefoniski informēti.)

 

10.

                              Klientu apsekošanas

                                   dzīvesvietās

Tiek pārcelta līdz brīdim, kamēr tiks atcelta ārkārtas situācijas valstī.

11 11.

Zupas virtuve un naktspatversme

Klients vēršas pie pakalpojuma sniedzēja, Sociālais dienests ir izsniedzis pakalpojuma sniedzējam sarakstu ar saņēmējiem. Jaunie klienti tiek identificēti, pakalpojumu sniedzējam sazinoties ar Sociālo dienestu.

12.

Ievietošana pansionātos

Nepieciešama ģimenes ārsta izziņa par veselības stāvokli, kuru nepieciešams nosūtīt elektroniski ieskenētu uz e-pastu: socdienests@ventspils.lv. Vai dokumentu ievietot pastkastītēs pie Sociālā dienesta ieejām Raiņa 10 un Talsu 39 vai speciāli izveidotā kastē pie Raiņa ielas 10 ieejas durvīm.

13.

Drēbju izsniegšanas punkts

Biedrība Diakonijas centrs Ventspilī drēbju istaba Raiņa ielā 16 slēgta līdz brīdim, kamēr tiks atcelta ārkārtas situācijas valstī.

Aicinām būt saprotošiem un sekot līdzi aktuālajai informācijai!

Apaksāta informācija

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: