Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas jauktais koris piedalījās starptautiskajā koru konkursā ''A ruginit frunza din vii" Kišiņevā, Moldovā, kurā kopumā piedalījās 22 kori no Moldovas, Ukrainas, Rumānijas un Latvijas. Kolektīvus vērtēja starptautiska žūrija.

Konkursa repertuārs sastāvēja no piecām a capella dziesmām - senās mūzikas (līdz 17. gadsimtam), garīgās mūzikas, tautas mūzikas, mūsdienu mūzikas, kā arī vienas izvēles dziesmas. Konkursa dienās Ventspils jauktais koris uzstājās tautas mūzikas koncertā, garīgās mūzikas koncertā, kā arī noslēguma ceremonijā. Pēc uzstāšanās koris saņēma žūrijas uzaicinājumus uz vēl citiem konkursiem Spānijā, Moldovā, Ukrainā un Rumānijā.

Konkursā zelta diplomu izcīnīja ģimnāzijas jauktais koris, kļūstot par savas kategorijas uzvarētāju.

Brauciens tika organizēts, lai motivētu jauniešus muzicēšanai un dalībai Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos. Braucienu noorganizēja mūzikas skolotāja Sandra Bauere.

Kori no 2019. gada janvāra vada diriģente Rita Birzule. 2019. gada septembrī koris uzsāka darbību jaunā sastāvā, tāpēc šis starptautiskais novērtējums radījis milzīgu gandarījumu par nepilnu divu mēnešu garumā paveikto darbu.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Eclipse_Cross 23.10.2019, 11:14:04

    Malači! Sveicieni! :)

  • -1
    Krišs Daugulis 23.10.2019, 21:35:53

    Moldovā, par lauru plūkšanu sabiedriskā vietā var...
    ...saņemt aplausus kājās stāvot!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: