Eiropola meklētāko noziedznieku sarakstā ir iekļauts ventspilnieks Gatis Zvingulis, kurš pirms diviem gadiem nāvējoši sadūra vīrieti 9. klases izlaiduma svinībās Zlēkās.

Eiropas policijas aģentūra Eiropols regulāri atjaunina meklētāko Eiropas noziedznieku sarakstu. Aktuālākajā sarakstā ir iekļauti trīs Latvijas iedzīvotāji, kurus likumsargi visvairāk alkst ieraudzīt aiz cietuma restēm, to skaitā ir 37 gadus vecais ventspilnieks Gatis Zvingulis. Viens no šīs trijotnes jau ir notverts. Pagājušajā piektdienā Eiropols sāka jaunu kampaņu, lai notvertu kontinentā meklētākās sieviešu kārtas noziedznieces, kuru vidū bija arī Angeļina Sacjuka no Latvijas. Pateicoties iedzīvotāju sniegtajai informācijai, dienu vēlāk sieviete tika aizturēta. Viņa tika meklēta par smagu miesas bojājumu nodarīšanu kādai sievietei, kura no gūtajiem ievainojumiem mira. Savukārt trešais īpaši meklētais ir Jūrmalgeitā iesaistītais Leonīds Lasmanis.

Kā norādīts Gata Zvinguļa kartītē, viņš ir pastrādājis slepkavību, upuri vairākkārt sadurot ar nazi. Gatis dzimis 1982. gadā, ir 185 cm garš, runā latviski un krieviski.

Policija aicina ikvienu, kura rīcībā ir jebkāda informācija par Zvinguļa un Lasmaņa atrašanās vietu vai cita viņu meklēšanai nozīmīga informācija, zvanīt pa tālruņa numuriem 67829535 vai 110. Informāciju var sniegt arī anonīmi Eiropola interneta vietnē eumostwanted.eu

Pirms diviem gadiem par slepkavību Zlēkās rakstīja arī Ventas Balss. Toreiz Zlēku bērnudārza telpās savas ģimenes un radu pulkā izlaidumu svinēja viens no 9. klases absolventiem. Ap pustrijiem naktī svinību vietā piebrauca automašīna ar svešiniekiem, kuri meklējuši kādu vietējo vīrieti, vārdā Jānis. Lai arī noskaidrojās, ka Jānis svinētāju kompānijā neatrodas, starp agresīvajiem svešiniekiem un izlaiduma svinību dalībniekiem izcēlusies asāka vārda pārmaiņa. Kāds no svešiniekiem iesitis absolventa mammai, un vietējie steiguši sievieti aizstāvēt. Viens no pirmajiem, kurš meties skaidrot attiecības, bijis 39 gadus vecais absolventa krusttēvs. Agresīvie uzbrucēji kautiņā izmantoja nazi, un konflikts beidzās ar slepkavību – absolventa krusttēvs tika nāvējoši sadurts un mira notikuma vietā. Uzbrucēji, acīmredzot pat nenojaušot par ķīviņa iznākumu, turpinājuši savus sirojumus pa tuvējo apkārtni un tajā pat naktī redzēti vēl vairākos miestos.

Drīz vien divi no kautiņā iesaistītajiem tika aizturēti. Viens no viņiem policijā pieteicās pats. Bet galvenais nozieguma izdarītājs – Gatis Zvingulis – tika izsludināts meklēšanā.

Ventas Balss rīcībā ir neoficiāla informācija, ka zināmās aprindās dūrējs bija pazīstams kā īpaši agresīvs, bieži alkohola reibumā izraisījis konfliktus publiskajās izklaides vietās, vīrietim bija noteikts aizliegums tuvoties savam bērnam. Arī toreiz pēc cilvēka saduršanas un nakts sirojumiem Gatis devies izklaidēties uz Klondaiku, kur, uzzinot, ka sadurtais vīrietis miris, sācis bēguļot un joprojām tiek meklēts.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova informē, ka krimināllietas izmeklēšana tika pabeigta tajā pašā gadā un 2017. gada 29. decembrī lieta nodota Ventspils prokuratūrai. Ventas Balss prokuratūrai nosūtīja jautājumus par lietas tālāko virzību, vaicājot, vai lieta jau ir nodota tiesai vai arī tās virzību ietekmē tas, ka vīrietis bēguļo, lai izvairītos no atbildības. Par prokuratūras atbildi informēsim kādā no nākamajiem laikraksta numuriem.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -4
    Pilsēta 23.10.2019, 11:28:01

    Prieks par mūsējo sasniegumiem tiekot tik prestiža saraksta virsotnē.

  • -2
    Bormentāls II 23.10.2019, 12:15:50

    Viens no domes deputātiem atkal būtu iekļaujams visilgāk tiesāto apsūdzēto sarakstā.

  • -1
    J. Marčenko 23.10.2019, 15:49:11

    Viņš ir Vācijā

  • 0
    Eeeeeeeeee 09.11.2019, 01:33:24

    Vismaz kaut kur mūsējie letiņi tiek "pirmajos plauktos" arī.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: